Tarta cu ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 31 Iul 2015 | 1154 vizualizari

 

Mi-am luat o tava dreptunghiulala de 30x10 si trebuia sa o incerc . Din pacate nu este cu fund detasabil , dar e buna si asa pana gasim de alt fel. Am luat-o din Auchan si nu a fost scumpa deloc .

 

INGREDIENTE

  • -200 gr biscuiti Petit Beurre
  • -100 gr unt
  • -2 linguri lapte sau frisca
  • -boabe de struguri
  • -200 gr ciocolata cu 75 % cacao
  • -400 ml frisca
  • -10 gr gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Biscuitii ii macinam , tocam in robotul de bucatarie sau cu masina de carne . II punem intr-un castron si adaugam peste ei untul rece si cele 2 linguri de lapte sau frisca . Omogenizam bine pana cand avem un lauat pe care il putem folosi ca si crusta . Il turnam in  forma dorita ( eu am folosit o forma de tarta dreptunghiulara de 30x10 . Apasam cu o lingura sau cu mana . Dam crusta la frigider .

Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece .

Frisca o punem la incalzit la foc mic , nu trebuie sa fiarba . Adaugam in frisca ciocolata rupta bucati si gelatina si amestecam . Atentie mare sa nu fiarba compozitia pentru ca se va strica ciocolata, iar gelatina isi pierde calitatea de a inchega .

Adaugati si un praf de sare , acesta va intensifica gustul ciocolatei .

Lasam sa se racoreasca si o turnam peste crusta . Dam la frigider pentru 30 minute , dupa care adaugam boabele de struguri sau alte fructe si punem din nou la frigider pana cand se intareste bine .

Portionati si serviti cu frisca sau ca atare . 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciocolata-0
Tarta cu ciocolata-1
Tarta cu ciocolata-2
Tarta cu ciocolata-3

COMENTARII (20)

Rocsi

Rocsi 1

01.08.2015, 21:55

Aletta

Aletta 1

04.08.2015, 19:57

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!