Tarta cu ciocolata, cirese si menta

de laura_n in Dulciuri, 25 Iun 2015 | 803 vizualizari

 

Va spun de la bun inceput: da dependenta :)))
Densa, ciocolatoasa, (cum altfel) si dupa ce o savurezi iti lasa in gura un gust de menta.
Ingrediente putine, de calitate, relativ simple de facut si ... nevinovata, chiar nevinovata!
Nu am folosit zahar, acesta fiind cel mai...vinovat, in schimb am folosit o ciocolata bunaaa, cu procent mare de cacao, cirese dulci si mari, menta proaspata... si unt facut in casa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 100 gr unt de casa
  • - 1 praf sare
  • - 3 linguri cacao neagra
  • - 200 gr faina
  • - 1 ou
  • - 3 linguri lichior Amaretto
  • - 1 lingura indulcitor Green Sugar
  • pentru umplutura:
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 40 gr unt
  • - 50 ml lapte dulce
  • - cirese proaspete
  • - cateva fire de menta
  • - 1 plic gele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata, cirese si menta:

Intr-un castron, punem untul, sarea, cacaoa si indulcitorul. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam oul batut. Incorporam si omogenizam. Adaugam lichiorul, apoi faina si amestecam usor cu mana pana obtinem un aluat dens, nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1/2 de ora.

Pregatim o baie de aburi si asezam pe ea, intr-un vas, laptele, untul, ciocolata, lichiorul. Dupa ce s-a topit ciocolata, amestecam si omogenizam. Dam deoparte.

Curatam si spalam ciresele. Scoatem samburii si dam deoparte.

Pliculetul de gele il punem intr-un pahar cu 150 ml de apa. Amestecam si punem 1 minut pe foc cat sa se topeasca. Inchidem focul si adaugam ciresele si menta spalata si tocata. Amestecam si lasam la racit.

Scoatem alautul din frigider si pornim cuptorul. Taiem aluatul in 6 portii. Pe un blat de lucru, intindem fiecare portiede aluat in strat subtire, aproximativ 0,5 mm. Pregatim formele de copt si asezam fiecare portie de aluat in ele. Presam usor si asezam frumos aluatul. Intepam cu o furculita pe fiecare blat, apoi le transferam in cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. Scoatem si lasam la racit. Dupa ce s-au racit, le umplem cu ciocolata topita, apoi asezam cateva cirese si le presam usor ca sa adere un pic. Lasam la racit sa se inchege.  

 

TIPS-URI

1

puteti folosi ciocolata de casa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ciocolata, cirese si menta 388120
retete culinare - Tarta cu ciocolata, cirese si menta 388121
retete culinare - Tarta cu ciocolata, cirese si menta 388122
retete culinare - Tarta cu ciocolata, cirese si menta 388123
retete culinare - Tarta cu ciocolata, cirese si menta 388124
retete culinare - Tarta cu ciocolata, cirese si menta 388125

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:41

buna buna

anca_rm 1

01.07.2015, 15:34

ce tarte faina ai facut

Camelya 1

01.02.2016, 21:44

Vreau sa devin dependenta de tartuta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: