Tarta cu ciocolata, frisca si fructe de padure

de RuxyRux in Dulciuri, 21 Oct 2015 | 3942 vizualizari

 

Reteta Eric Lanlard....o tarta delicioasa!

Tarta expertului prevede doar zmeura, eu i-am adaugat si frisca si fructe de padure.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 175 gr faina
  • 50 gr.cacao
  • 50 gr.zahar brun facut pudra
  • 150 gr. unt
  • 3 galbenusuri
  • vanilie extract
  • zmeura( sau fructe de padure in cazul meu)

Crema:

  • 200 gr. ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • vanilie
  • 75 gr. unt
  • forma de tarta de 24 cm( eu am avut una de 25, insa cred ca mergea bine si una de 23 cm)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata, frisca si fructe de padure:

Tarta asta are si cateva minusuri sa zic asa, crema este prea putina, mie asa mi s-a parut, iar blatul mai necesita macar o lingura de zahar in plus. Eu nu am pus zmeura in blat , am preferat sa o pun deasupra si sa adaug si frisca, acum voi alegeti.

Blatul : Se cerne faina, zaharul brun pudra si cacaoa intr-un bol ca sa nu aiba cocoloase. se adauga untul bucati si se framanta pana la stadiul de firmituri groase, se pun galbenusurile, vanilia si se  framanta pana obtinem un aluat compact omogen. Se infoliaza si se da la rece.

Se incinge cuptorul la 190 de grade, se intinde aluatul, se asaza in forma si se acopera cu o foaie de copt peste care am pus boabe de fasole. Se coace blatul 15 minute, se scoate, se trage foaia cu fasole si se pune din nou la copt pentru inca 5 minute, apoi se raceste complet. Eu am facut tarta in forma de sticla asa ca nu am scos blatul din ea, acolo am si montat-o.

Pentru crema: Se pune ciocolata pe baie de aburi, apoi cand s-a topit o dam deoparte. Intr-un vas, punem frisca si doar o incalzim( atentie fara fierbere). Amestecam ciocolata in frisca si punem vanilia si untul, mixam cu mixerul si este gata.

Eric a pus pe blat zmeura si deasupra a turnat ciocolata, eu am pus ciocolata si deasupra am adaugat frisca si fructele de padure....voi alegeti varianta pe care o doriti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata, frisca si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata