Tarta cu ciocolata, kiwi si banane by Tabita

de Tabita _ in Prajituri, 25 Feb 2013 | 3636 vizualizari

 

Pentru ca venise weekend-ul, s-au inchis magazinele, si n-am apucat sa-mi cumpar ce-mi trebuia pt ceva dulce, nici oua nu mai aveam in casa, imi vine ideea sa incerc sa fac si eu o tarta. Asa m-am apucat sa fac eu prima mea tarta.
Celor ce nu au incercat sa faca le spun sa incerce ca nu le va parea rau. E atat de usor si rapid de facut, si fara mare cheltuiala.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 225 g faina
  • 110 g unt topit
  • 4 linguri zahar
  • cateva linguri apa
  • Umplutura:
  • 50 g ciocolata topita
  • nuca de cocos rasa
  • Decor:
  • 3 kiwi
  • 1 banana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata, kiwi si banane by Tabita:

Am pornit cuptorul, la 210°.  

Am topit untul si l-am lasat putin la rece. Am amestecat untul topit cu zaharul, apoi cu faina. Treptat am adaugat cate o lingura de apa pana s-a format un aluat legat care se poate modela.

Am pregatit forma (tava), am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu faina. Am pus aluatul in forma si l-am intins cu mana, acoperind-o integral. Am acoperit putin si marginea formei. Am bagat in cuptor pentru 15- 20 de minute.

In acest timp m-am ocupat de pregatirea umpluturii si decorarii. Am topit ciocolata. Am taiat kiwi si banana rondele.

Dupa ce am testat cu scobitoarea, am scos tarta.

Am intins ciocolata topita, am presarat nuca de cocos rasa si am decorat dupa placere cu fructe.

TIPS-URI

1

Se poate pune un galbenus de ou in aluat, eu nu am avut.

2

Se poate decora dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata, kiwi si banane by Tabita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata II