Tarta cu ciocolata si ananas

de Miha in Prajituri, 4 Mai 2011 | 5221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 banana mare (bine coapta)
  • 100 g faina
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 compot de ananas (din care veti pune cat doriti, mai mult sau mai putin)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si ananas:

Blat:

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi punem zaharul si mixam pana devin ca o crema. Banana o pasam cu furculita si o punem in crema de oua. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata o incorporam usor in compozitie.

Compozitia o turnam intr-o tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 30-35 de minute (pana se rumeneste usor deasupra si marginile se dezlipesc de tava). Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Umplutura:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu frisca lichida o topim la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Punem la rece pentru cel putin 1 ora.

Crema va fi moale. Daca doriti sa aiba o consistenta mai ferma puneti doar 100 ml frisca sau o mixati dupa ce sta la rece, pana devine pufoasa. Eu am preferat sa o las asa, pentru ca atunci cand tai felii, ciocolata sa curga valuri valuri. :)))

Blatul se insiropeaza usor cu un sirop de apa cu zahar si putina esenta de rom (sau zeama de la compot).  Turnam crema, acoperim cu un strat de bucatele de ananas si ornam cu moate de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

adry88 1

05.05.2011, 11:33

Rocsi 1

05.05.2011, 13:26

da miha dar sunt si mica de statura..si cincer nici nu am voie sa iau mult in greutate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie