Tarta cu ciocolata si ananas

de Miha in Prajituri, 4 Mai 2011 | 1934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 banana mare (bine coapta)
  • 100 g faina
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 compot de ananas (din care veti pune cat doriti, mai mult sau mai putin)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si ananas:

Blat:

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi punem zaharul si mixam pana devin ca o crema. Banana o pasam cu furculita si o punem in crema de oua. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata o incorporam usor in compozitie.

Compozitia o turnam intr-o tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 30-35 de minute (pana se rumeneste usor deasupra si marginile se dezlipesc de tava). Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Umplutura:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu frisca lichida o topim la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Punem la rece pentru cel putin 1 ora.

Crema va fi moale. Daca doriti sa aiba o consistenta mai ferma puneti doar 100 ml frisca sau o mixati dupa ce sta la rece, pana devine pufoasa. Eu am preferat sa o las asa, pentru ca atunci cand tai felii, ciocolata sa curga valuri valuri. :)))

Blatul se insiropeaza usor cu un sirop de apa cu zahar si putina esenta de rom (sau zeama de la compot).  Turnam crema, acoperim cu un strat de bucatele de ananas si ornam cu moate de frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ciocolata si ananas 102639
retete culinare - Tarta cu ciocolata si ananas 102641
retete culinare - Tarta cu ciocolata si ananas 102643
retete culinare - Tarta cu ciocolata si ananas 102644

COMENTARII (66)

adry88 1

05.05.2011, 11:33

Rocsi 1

05.05.2011, 13:26

da miha dar sunt si mica de statura..si cincer nici nu am voie sa iau mult in greutate

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S