Tarta cu ciocolata si banane

de LicutaMarin in Dulciuri, 19 Iun 2011 | 5314 vizualizari

 

Un minunat deliciu de ciocolata decorat cu banane caramelizate.

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de tarta:
  • 300 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 ml apa rece
  • un praf de sare
Pentru umplutura: 
  • 4 banane mari
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte (pentru topit ciocolata)
  • 50 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • esenta rom
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si banane:

1. Preparam blatul de tarta astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, praful de copt, zaharul si un praf de sare. Punem untul rece taiat cubulete si framantam pana se face gogoloase. Adaugam galbenusurile si apa rece si framantam in continuare pana se omogenizeaza aluatul. Va rezulta un aluat fraged si foarte faramicios. Il invelim in folie si il punem la frigider 30-40 de minute.

2. Intre timp preparam budinca de ciocolata astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, zaharul si amidonul. Punem laptele la fiert intr-o cratita. Cand a inceput sa fiarba dam deoparte si incorporam amestecul de faina. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

3. Punem cicolata cu 50 ml lapte la topit pe baie de abur. Adaugam ciocolata topita in budinca fiarta, amestecam pana se incorporeaza si apoi adaugam untul. Lasam budinca sa se raceasca.

4. Scoatem din frigider aluatul pentru tarta, il framantam un pic si apoi il punem intr-o forma de tarta (eu am folosit o forma de dimensiune 26 cm), fara sa ungem forma deoarece aluatul contine unt si nu se lipeste. Intepam cu furculita aluatul pe fund si asezam hartie de copt peste care punem boabe de fasole. Asta ca sa nu creasca aluatul neuniform. Il coacem la cuptor timp de 15 minute dupa care scoatem hartia cu fasolea si mai coacem inca 15 minute. Cand este gata scoatem tava cu aluatul si lasam sa se raceasca.

5. Taiem doua banane felii si acoperim cu ele fundul tartei. Peste feliile de banana punem budinca de cicolata si dam la frigider 2-3 ore.

6. Cand tarta s-a intarit bine luam celelalte doua banane si le taiem felii. Incingem 15 grame unt intr-o tigaie, dam pe o parte feliile de banana in 15-20 grame zahar pudra si prajim pe acesta parte (cu zaharul pudra) timp de 2-3 minute. Lasam sa se racesca pe un platou si aranjam feliile de banana caramelizate peste umplutura (cu partea caramelizata in sus). Se da la frigider o jumatate de ora, dupa care se poate servi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciocolata si banane-0
Tarta cu ciocolata si banane-1
Tarta cu ciocolata si banane-2

COMENTARII (29)

T I M E A

T I M E A 1

03.03.2012, 23:39

ce prajitura delicioasa am gasit la tine! e perfecta! pup

LicutaMarin

LicutaMarin 1

09.04.2012, 22:43

Gabriela T

Gabriela T 1

30.05.2013, 22:20

Super buna este,o salvez la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!