Tarta cu ciocolata si banane

de -Miti- in Prajituri, 8 Feb 2015 | 2000 vizualizari

 

Un desert rapid si cu o aroma intensa de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 100 g aluat de foietaj
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de ciocolata Dr Oetker
  • 2 linguri de cacao Dr Oetker
  • 4 linguri de zahar
  • 2 banane
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si banane:

Preparam mai intai budinca. Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul. Amestecam putin lapte cu continutul plicului de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam budinca de ciocolata si amestecam continuu, ca sa nu se lipeasca.

E gata cand a inceput sa fiarba si s-a ingrosat. Luam deoparte si adaugam cele doua linguri de cacao, amestecam si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit budinca, intindem foietajul si punem in forma de tarta. Dam la cuptorul preincalzit cam 10 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca putin.

Scoatem foaia de tarta, lasam sa se raceasca, apoi adaugam o banana si jumatate, feliate. Punem peste budinca de ciocolata si cealalta jumatate de banana.

Dam tava la cuptor cam 20 de minute sau pana cand s-a intarit. Lasam sa se raceasca.

Se serveste feliata, puteti adauga si frisca deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ciocolata si banane 365973
retete culinare - Tarta cu ciocolata si banane 365974
retete culinare - Tarta cu ciocolata si banane 365975
retete culinare - Tarta cu ciocolata si banane 365976

COMENTARII (18)

-Miti- 1

09.02.2015, 20:42

Va multumesc

Rocsi 1

09.02.2015, 20:52

Cat de faina e!

Bya Ralu 1

11.02.2015, 14:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55