Tarta cu ciocolata si capsuni

de laura_n in Prajituri, 19 Iun 2014 | 9131 vizualizari

 

O tarta savuroasa!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 100 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • 250 gr faina
  • 60 gr zahar brut
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf sare
  • pt crema de ciocolata:
  • 200 gr cioco neagra
  • 300 gr iaurt simplu
  • 1 galbenus
  • 40 gr zahar brut
  • pt topping de fructe:
  • 800 gr capsuni proaspete, curatate si spalate
  • 100 gr fructe de padure congelate
  • 3 lg zahar brut
  • 1 lingura amidon
  • 1 canita apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si capsuni:

Ingredientele le pastram cateva ore la temperatura camerei.

 Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il amestecam cu un tel. Adaugam galbenusul si amestecam in continuare.

Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam pana obtinem un aluat faramicios.

Luam o forma de copt, preferabil cu inel detasabil. Asezam blatul in strat gros, nivelam bine. Dam tava la rece, timp in care pregatim umplutura de ciocolata.

Topim pe baie de aburi ciocolata. Dam deoparte sa se raceasca un pic.

Amestecam intr-un bol, iaurtul cu zaharul si cu galbenusul. Apoi adaugam ciocolata si omogenizam.

Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia de ciocolata. Batem usor forma de blatul mesei, apoi o punem la cuptorul incins, aproximativ 40-45 minute, la foc mediu. Cand va fi coapta, va fi usor umflata si va forma o crusta. O scoatem din cuptor si o dam la racit.

Intr-un vas, punem o cana de apa, 3 linguri zahar si o lingura amidon. Amestecam cu un tel si punem compozitia pe foc, la fiert, amestecand continuu. Curand, se va lega si se va ingrosa. Cand s-a ingrosat bine, dam deoparte.

Peste capsunile proaspete, presaram cateva afine si mure congelate. Turnam compozitia de amidon peste fructe si amestecam. Ele se vor lega, dar isi vor pastra gustul proaspat.

Dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata, turnam fructele, presaram cativa fulgi de cioco si apoi dam la rece pentru cateva ore.

 

TIPS-URI

1

folositi capsuni din cele maruntele, coapte bine, dar nu moi.

2

folositi unt de calitate

3

eu am folosit o forma cu diametru 24 cm. Cred ca ar iesi mai frumos intr-o forma mai mica, straturile vor fi mai groase, iar tarta va iesi mai inalta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ciocolata si capsuni 327423
retete culinare - Tarta cu ciocolata si capsuni 327424
retete culinare - Tarta cu ciocolata si capsuni 327425
retete culinare - Tarta cu ciocolata si capsuni 327426
retete culinare - Tarta cu ciocolata si capsuni 327427

COMENTARII (29)

laura_n 1

23.06.2014, 15:13

Buna Raluca, ma bucur ca ai incercat-o. Eu nu prea sunt fan amidon, gelatina, si folosesc rar si putin. Este adevarat, nu iese gelatinos toppingul, dar eu fac intai un sos din amidon si il torn apoi peste fructe, astfel isi pastreaza si prospetimea si gustul! Oricum, lasata la rece, se incheaga suficient cat sa nu curga, dar se poate adapta pentru gustul fiecaruia!

xana 1

28.06.2014, 11:25

Deosebita!

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S