Tarta cu ciocolata si cirese

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 1363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
  • 240 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata
  • 200 ml frisca neindulcita
  • 6 linguri zahar tos(dar mi s.a parut cam dulce)
  • 200 g ciocolata neagra 85%cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru ornat
  • zaharc
  • irca 500 g cirese
  • Mai avem nevoieunt pentru uns forma
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si cirese:

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol.
Batem oul cu un strop de sare.
Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut  si coaja de portocala.
Stingem bicarbonatul in zeama de portocala si il adaugam si pe el.
Amestecam.
Adaugam putin cate putin  faina si framantam pana cand  aluatul nu se mai lipeste de mana.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru circa 1 ora.
Rabdare deci!!!Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa infainata.

Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului in forma rotunda si.l asezam intr-o tava rotunda unsa cu unt.

Taiem surplusul de aluat de pe margini.
Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc.Peste aluatul din tava punem o foaie de copt si umplem interiorul cu orez sau boabe de fasole.

Dam tava la cuptorul preincalzit,la 180 grade timp de circa 20-25 min. pana ce se crusta se rumeneste putin.

 

In acest timp ne ocupam de crema.
Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.
Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata.
In momentul in care crusta de tarta este gata facuta o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca putin iar apoi o scoatem pe o farfurie.
Turnam crema de ciocolata calduta si o dam la frigider pana se raceste complet (circa 1 ora). Dam ciresele prin zahar tos si cand tarta este rece ornam cu acestea.

Dam tarta la frigider pentru cel putin 2 ore.Este super-delicioasa!

Pofta buna!

Sursa:http://retetetimea.ro/tarta-cu-ciocolata-si-capsune/

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciocolata si cirese-0
Tarta cu ciocolata si cirese-1
Tarta cu ciocolata si cirese-2
Tarta cu ciocolata si cirese-3
Tarta cu ciocolata si cirese-4
Tarta cu ciocolata si cirese-5
Tarta cu ciocolata si cirese-6
Tarta cu ciocolata si cirese-7

COMENTARII (34)

Valclaudia

Valclaudia 1

26.05.2015, 19:28

Rocsi

Rocsi 1

26.05.2015, 20:00

Mmm, delicioasa!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

11.05.2016, 10:01

hmm, cat de buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!