Tarta cu ciocolata si cuisoare

de laura_n in Dulciuri, 9 Ian 2015 | 2704 vizualizari

 

Spuneam candva ca tarta cu ciocolata este ca un fel de "black dress", oricand la moda, oricand apreciata.
De data aceasta, am adaugat cateva condimente extrem de parfumate, insa gustul lor este subtil si fac din aceasta tarta simpla, un desert special.
Desi vedeta este ciocolata, cuisoarele, pudra de ghimbir si scortisoara desavarsesc aceasta tarta.
Aluatul este unul fraged, iar textura umpluturii este una densa si in acelasi timp fina. Adaugati o cafea sau un ceai natural alaturi si va puteti bucura de un moment de rasfat!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 140 gr unt
  • 1 praf sare
  • 70 gr zahar brut
  • 280 gr faina
  • 1 ou
  • 2 lg nutella

  • umplutura
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 300 gr smantana grasa 20%
  • 1 ou
  • condimente: cuisoare, pudra de ghimbir, scortisoara
  • 2 lg rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si cuisoare:

Intr-un vas, punem untul rece, taiat felii sau cuburi. Adaugam un praf de sare si faina. Framantam cu mana pana desfacem tot untul, apoi adaugam zaharul si oul batut cu nutella si framantam in continuare. Vom obtine un aluat dens, nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura.

Intr-un vas, punem smantana si ciocolata rupta bucati. Punem pe foc si lasam sa se topeasca ciocolata,amestecand mereu. Dupa ce s-a topit ciocolata si s-a omogenizat compozitia,luam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic.

Intre timp, macinam cuisoarele si scortisoara, adaugam un praf de ghimbir si amestecam toate condimentele. Dam deoparte.

Scoatem aluatul din frigider. Alegem daca dorim sa facem o singura tarta mare sau mai multe mici.

Eu am facut 7 minitarte. Intindem aluatul, il asezam in forma/ forme si aranjam frumos marginile. Eu le-am presat cu  o furculita pe interior. Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita.

Pornim cuptorul si punem tarta/ tartele la copt, la foc mediu, pentru 10 - 15 minute.

In compozitia de ciocolata amestecam un ou, adaugam condimentele si romul.

Scoatem tartele din cuptor, turnam compozitia de ciocolata (sa nu le umpleti de tot intrucat la copt, compozitia isi va mari un pic volumul) si le punem la loc in cuptor, la foc mediu, pentru inca 15-20 minute.

Compozitia de ciocolata se va umfla un pic la copt, dar odata scoasa din cuptor, isi va reveni.

Lasam la racit. Decoram si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dantes 1

10.01.2015, 11:15

Delicioasa!

mirela0911 1

11.01.2015, 18:00

Ce tarta delicioasa!

Bya Ralu 1

30.05.2015, 20:39

hmmm cum arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de pepene galben