Tarta cu ciocolata si frisca

de Rux in Prajituri, 15 Feb 2014 | 1707 vizualizari

 

Sa va mai spun cat e de minunata? Va las sa va imaginati! Eu m-am indragostit de ea si o prepar cand mi se face dor :) si nu stiu cum sa va spun dar asta se intampla mai tot timpul :)))) dorul asta de ciocolata bata-l vina! :))))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 gr unt( 80 % gras)
  • 125 gr faina
  • 50 gr amidon( plus inca putin pentru infainat)
  • 40 gr zahar brun
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • vanilie
  • o lingura plina de Amaretto( se poate inlocui cu apa rece, sau lapte sau orice fel de lichior doriti si va place)
  • Crema de ciocolata:
  • 130 gr lapte praf
  • 150 ml lapte dulce
  • 100 ml apa
  • 100 gr unt( gras 80%)
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao
  • vanilie
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • ciocolata razuita( neagra si cu lapte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si frisca:

Blatul acesta senzational se prepara simplu :

Cernem faina si amidonul intr-un vas, punem restul ingredientelor, untul  trebuie sa fie rece si taiat felii subtirele( se va inmuia nu va speriati).

Vom framanta aluatul, nu dureaza foarte mult si vom obtine o coca pe care o vom infaina cu amidon. Dam aluatul la rece pana preparam crema in jur de 30 de minute.

Punem cei 100 ml apa la foc mic impreuna cu zaharul si amestecam bine, vom lasa in jur de 5 sau 6 minute maxim. Tragem vasul deoparte si punem untul si ciocolata, mixam sa se topeasca. Adaugam laptele praf si in acest moment se va ingrosa, stingem apoi totul cu laptele fierbinte( nu rece). Punem din nou vasul pe foc si amestecam bine cu un tel, apoi adaugam  vanilia si cacaoa. Omogenizam bine crema si o dam la rece.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Scoatem aluatul de tarta de la rece, il punem direct pe foaia de copt si-l vom intinde foarte usor cu un tel daca deasupra punem folia de prospetime. Mutam cu tot cu hartia de copt in forma. Aranjam marginile si intepam cu furculita din loc in loc.

Coacem aluatul  pentru 15 minute.

Dam blatul la rece.

Cand si blatul si crema s-au racit, asamblam tarta.

Scoatem blatul din forma direct pe un platou( numai dupa ce s-a racit complet, e fff fragil si se rupe usor).

Punem crema deasupra si o nivelam. Dam din nou la rece pana se intareste crema de ciocolata deasupra.

Intre timp mixam frisca si cand crema s-a intarit o asezam deasupra si cu o lingura facem valurile.

Punem ciocolata razuita deasupra si o lasam la rece macar doua ore.

Este o tarta delicioasa care se prepara extrem de rapid , garantez ca o sa va placa :)

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciocolata si frisca-0
Tarta cu ciocolata si frisca-1
Tarta cu ciocolata si frisca-2
Tarta cu ciocolata si frisca-3
Tarta cu ciocolata si frisca-4
Tarta cu ciocolata si frisca-5
Tarta cu ciocolata si frisca-6
Tarta cu ciocolata si frisca-7
Tarta cu ciocolata si frisca-8

COMENTARII (48)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

25.05.2014, 22:35

Rux

Rux 1

25.05.2014, 23:03

Multumeeeeeeeeeeeesc din suflet tuturor!

Rux

Rux 1

26.05.2014, 07:43

Luminita, tava are 30 cm in diametru...multumesc de apreciere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!