Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

de Lavinia in Prajituri, 11 Aug 2013 | 8431 vizualizari

 

Desertul de duminica :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata:  
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita gelatina+30 ml apa rece
  • 1 lingura esenta de rom
  • Mousse de vanilie:  
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina+30 ml apa rece
  • Decor:  
  • Bomboane cu rom
  • pudra cacao

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin cremoase. Adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si incorporeazale in compozitia de galbenusuri amestecand usor pentru a obtine o compozitie aerata. Tapeteaza o tava de tarta (26 cm ) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.(testul scobitorii)

Crema de ciocolata:

Topeste ciocolata cu frisca lichida ,apoi adauga untul si galbenusurile si omogenizeaza bine. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi adaugo peste crema de ciocolata si amesteca pana se topeste ciocolata. La final adauga romul. Lasa crema la rece pana prinde consistenta.

Mousse de vanilie:

Amesteca galbenusurile cu zaharul ,laptele si semintele de la pastaia de vanilie pe baie de abur pana se ingroasa. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 min apoi adaugo peste crema de galbenus si amesteca bine pana aceasta se topeste. Bate frisca apoi adauga crema de galbenus usor racita.

Asamblare:

Pune crema de ciocolata peste blatul de tarta si da la rece pana se intareste bine. Peste crema de ciocolata pune crema de vanilie si decoreaza cu cacao pudra si bomboane cu rom sau dupa bunul plac. Lasa tarta la rece pentru 4-5 ore apoi serveste cu mare pofta,este delicioasa!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-0
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-1
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-2
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-3
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-4
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-5
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-6
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-7
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-8
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-9
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-10
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie-11

COMENTARII (18)

 Lavinia

Lavinia 1

13.08.2013, 15:13

multumesc frumos pentru aprecieri

bianca92

bianca92 1

14.10.2013, 19:11

vai de mine :-o nu am vazut ceva mai frumos ca asta

 Lavinia

Lavinia 1

15.10.2013, 09:03

Multumesc,Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!