Tarta cu ciocolata si nuca

de ela in Dulciuri, 19 Oct 2015 | 875 vizualizari

 

Am mai venit si eu cu o reteta sa nu creada lumea ca nu mai gatesc deloc)))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr biscuiti oreo
  • 200 gr unt
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri miere
  • zahar pudra dupa gust, daca puneti ciocolata cu lapte,nu mai trebuie zahar,eu am pus amaruie si a fost prea amaruie ))))
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr nuca prajita
  • frisca pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si nuca:

Biscuitii ii punem in robot si ii macinam.Adaugam untul topit si mai dam cateva impulsuri sau amestecam cu o lingura de lemn.Punem blatul intro-o forma si tapetam forma pe fund si pe margini cu blatul de biscuiti.Dam la rece sa se intareasca.
Pregatim ganache-ul de ciocolata:punem intr-o craticioara smantana pentru frisca si lasam pe foc pana incepe sa fiarba,cand dam de pe foc si punem ciocolata taiata marunt si amestecam energic pana se topeste ciocolata si pana incepe sa se ingroase crema.Dam la rece pana se ingroase bine crema,amestecand din cand in cand.
Punem jumatate din crema peste blatul de biscuiti,presaram deasupra o parte de nuci bucati prajite putin in cuptor inainte,apoi adaugam restul de crema si nivelam bine,apoi presaram nucile ramase.Ornam cu frisca dupa gust si lasam la rece cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciocolata si nuca-0
Tarta cu ciocolata si nuca-1
Tarta cu ciocolata si nuca-2
Tarta cu ciocolata si nuca-3
Tarta cu ciocolata si nuca-4
Tarta cu ciocolata si nuca-5
Tarta cu ciocolata si nuca-6
Tarta cu ciocolata si nuca-7

COMENTARII (23)

mihaelar63

mihaelar63 1

19.11.2015, 17:00

Ma bucur sincer Sa stii ca ne lipsesti

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

28.10.2016, 18:07

cristina1985

cristina1985 1

03.11.2016, 21:22

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!