Tarta cu ciocolata,branza si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Mar 2011 | 2415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 60 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 5 g praf de copt
  • 110 g unt/margarina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita ness
  • 170 g ciocolata
  •  Crema:
  • 200 g crema de branza
  • 100 ml frisca
  • 3 linguri caramel sos
  • 100 g zahar pudra
  •  Caramel:
  • 100 g zahar
  • 75 g unt
  • 75 g frisca lichida
  • Nuci maruntite
  •  Décor:
  • Frisca
  • Ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata,branza si caramel:

Blatul:

Intr-un castron se pune ciocolata(se opreste 50 g) si untul/margarina si se baga la cuptorul cu microude 60 sec amestecand din cand in cand.Se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte.

Ouale se mixeaza cu zaharul aprox 10 minute pana se transforma intr-o compozitie cremoasa peste care se toarna amestecul de ciocolata si se amesteca cu o lingura.

Faina se amesteca cu praful de copt,cacaua si nessul si se incorporeaza in compozitia lichida.Ciocolata oprita(50 g ) se toaca bucatele si se pune in aluat.Compozitia se toarna intr-o tava de tarta se unge cu unt/margarina si  tapetata cu faina.

Blatule se coace la temperatura medie-mica pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou.

 Caramel

 Zaharul se caramelizeaza la foc mic,apoi se adauga untul si frisca lichida si se amesteca energic pana se ingroase.Se lasa la racit,se opresc 3 linguri,iar restul se amesteca cu 50 g nuci tocate.Caramelul racit se toarna peste blat si se reparizeaza peste tot.

Crema:

Branza se mixeaza cu zaharul,se adauga caramelul rece si frisca lichida si se mixeaza pana obtinem o crema rigida.Aceasta crema o intindem peste caramel,in strat uniform.Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.

Nota:este foarte buna a doua zi,iar pentru cei care nu o prefera asa o pot insiropa putin inainte de a pune caramelul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95390
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95391
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95392
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95393
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95394
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95395
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95396
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95397
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95398
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95399
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95400
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95401
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95402
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95403
retete culinare - Tarta cu ciocolata,branza si caramel 95404

COMENTARII (30)

madi_marin 1

29.03.2011, 09:06

foarte apetisant arata.....

Lau 1

29.03.2011, 10:19

super

adry88 1

02.06.2011, 12:32

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L