Tartă cu cireşe

de diaconta in Prajituri, 23 Iun 2013 | 5542 vizualizari

 

Vroiam neaparat un desert cu cireşe,până la urmă m-am decis să fie o tartă cu aluat fraged.Umplutura aş fi vrut-o mai suculentă,dar cireşele nu au vrut să lase prea mult sirop şi au rămas cam cum le-am pus ,chiar şi după ce tarta s-a copt. Si cum Padre Victor tocmai a facut un anişor şi era cam trist că nu a avut tort la prima lui aniversare pe site,m-am gândit să-i dedic tarta aceasta,mai ales că sunt vinovată de prezenţa lui pe site şi l-am îndrăgit chiar şi aşa nebucătar. Dacă Padre a făcut un an de Bucătăraş,eu am reuşit să postez 450 de reţete,unele mai simple,altele mai interesante,dar am preţuit fiecare clipă petrecută pe site alături de voi.

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul fraged:

  • 500 g faina
  • 250 g crema Mascarpone
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 5 g praf de copt
  • 2 linguri smantana
  • vanilie
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 1 kg cirese
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet+1 lingura zahar+ulei
  • Scortisoara

Pentru finisat:

  • Lapte +o lingura zahar brun+zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu cireşe:

Pentru aluat am amestecat faina cu un praf de sare,praful de copt si crema Mascarpone rece.Am adaugat apoi smantana,zaharul,ouale batute si vanilia.

Am framantat un aluat elastic,l-am acoperit cu o folie si l-am pus la frigider o ora.

Am scos sâmburii cireselor si le-am pus cu zahar sa lase sirop.

Imi era teama ca ciresele vor lasa prea mult sirop cât timp vor fi la cuptor si se va rupe foaia de tarta asa ca am pregatit niste pesmet.

Am prajit pesmetul în putin ulei,apoi am adaugat o lingura de zahar.

Am scurs ciresele de siropul lasat,apoi le-am amestecat cu pesmetul pregatit.

Am împartit aluatul.O parte mai mare am întins-o si am pus-o în tava tapetata,iar  din cealalta parte am facut un „capac” din care am  decupat cateva forme pe care le-am pus deasupra.

Acum voi puteti sa ornati dupa cum va convine.

Peste foaia pusa în tava,am presarat putin pesmet si apoi am pus ciresele.

Am acoperit cu foaia de tarta si formele decupate.

Am uns cu putin lapte si am presarat zahar brun,pentru a fi mai crocanta deasupra.

Am pus la cuptor la aproximativ 170 grade pentru 40 de minute.

Am presarat deasupra zahar pudra,dar poate ramane si asa.

Pentru ca umplutura nu a fost prea cremoasa,zic ca ar fi mers langa ea putina înghetata

 

RETETA IN IMAGINI

Tartă cu cireşe-0
Tartă cu cireşe-1
Tartă cu cireşe-2
Tartă cu cireşe-3
Tartă cu cireşe-4
Tartă cu cireşe-5
Tartă cu cireşe-6
Tartă cu cireşe-7
Tartă cu cireşe-8
Tartă cu cireşe-9
Tartă cu cireşe-10

COMENTARII (46)

diaconta

diaconta 1

25.06.2013, 16:39

Gaby,doar stii ca ce fac eu e foarte bun,numa' cateodata e urat

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

19.01.2014, 19:31

grozava tarta

babi5

babi5 1

18.12.2014, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!