Tarta cu cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iul 2013 | 2327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata aluat foietaj (400 g)
  • 500 g cirese (fara samburi)
  • 2 linguri amidon (sau faina)
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar
  • putin lapte (pentru uns tarta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider.

A doua zi am spalat ciresele si le-am scos samburii.

Le-am pus intr-o craticioara, am adaugat zaharul, amidonul, apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana sau ingrosat putin.

Lasam sosul de cirese sa se raceasca.

Cat timp se raceaste, pe masa infainata intindem aluatul si decupam o forma rotunda putin mai mare decat vasul in care vom coace tarta.

Am asezat apoi aluatul intr-un vas rotund tapetat cu hartie de copt.

Cand sosul de cirese s-a racit il punem in tava peste aluat.

Din aluatul ramas, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri am decupat inimioare si le-am asezat deasupra.

Am uns tarta cu putin lapte, apoi am dat-o la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit frumos deasupra.

Dupa ce s-a racit se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 19:06

diaconta 1

20.07.2013, 22:13

Tartele sunt printre preferatele mele,indiferent daca's dulci ori sarate

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:35

Dia, si mie imi plac foarte mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese si crema de branza