Tarta cu cirese si cacao

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 4 Iul 2011 | 5103 vizualizari

 

Fiindca am cumparat pentru tortul aniversar mai multe cirese decat era cazul, am ramas cu un surplus care risca sa se piarda in anonimat. A rezultat, vorba cantecului, more "sweets for my sweet".

Iti recomand sa alegi cu grija cirese dulci, altfel risti sa iei din graba din cele imbarligate cu suratele visine, sa iasa tarta acrisoara si sa o pudrezi in nestire cu zahar. S-ar zice ca vorbesc din experienta :) .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (foto 2):
  • 350-400 gr cirese
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 5 linguri de cacao
  • 5 albusuri de ou
  • o lingura de zahar pudra
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si cacao:

Ciresele le speli si le lasi zvantat mai intai intr-o sita, apoi pe servete de hartie; le golesti de samburi (foto 1).
Intr-un bol cerni faina, cacaoa si adaugi jumatate din cantitatea de zahar (foto 3). Separat, bati albusurile spuma si adaugi treptat restul de zahar, zaharul pudra si putina esenta de vanilie (foto 4).

Peste albusurile spuma torni "prafurile" din primul bol (foto 5 si 6) pe care apoi le incorporezi cu o spatula, cu miscari ca de rasturnare de jos in sus (foto 7) pentru a obtine un aluat lejer, spumos.
Tapetezi o forma cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm cu hartie de copt pe fund si respectiv putin unt si faina pe margini, torni aluatul si nivelezi (foto 8).

Imparti frumusel pe toata suprafata ciresele (foto 9 si 10) si dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min.

Scoti tarta de la cuptor, o lasi cateva min sa se odihneasca in forma, apoi o lasi la racit pe un gratar. Cand e gata racita, o pui pe platou, o pudrezi cu zahar pudra si e numai buna de servit. Pofta buna!

Nota: Inspirata din Reader's Digest.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie