Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 28 Iun 2016 | 765 vizualizari

 

Cine este fan tarte cu fructe? Eu daaaaa, oricand si la orice ora as manca o feliuta! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 120 gr unt
    • 1 ou
    • 240 gr faina
    • 1 lingura zahar
    • un praf de sare
    • 2 lingurite extract de vanilie
    Umplutura de cirese:
    • 800 gr cirese
    • 2 linguri rase zahar
    • 2 linguri potrivite amidon
    • coaja rasa de lamaie
    Crema de vanilie:
    • 300 ml lapte
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri amidon
    • 250 gr mascarpone
    • 150 gr smantana groasa de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • 3 lingurite extract de vanilie
    • cirese pentru decor
    • fistic pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone:

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul, sarea si jumatate din faina. Amestecam cu mana toate aceastea, apoi adaugam oul si restul de faina. Framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura.

Umplutura de cirese: Spalam ciresele bine, indeparatam cozile si scoatem samburii. Punem ciresele intr-o cratita, adaugam zaharul si le transferam pe foc. Le fierbem cam 5-7 minute la foc potrivit, timp in care amestecam din cand in cand. Amidonul il dizolvam in 5-6 linguri de apa rece. Dam focul la cirese la mic, turnam amidonul dizolvat si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. In cateva secunde o sa se ingroase ca o budinca si tragem cratita de pe foc. Punem coaja rasa de lamaie si lasam 5 minute sa se racoreasca. Scoatem aluatul din frigider. Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava, peste hartia de copt. O presam cu degetele si pe margini in sus, iar surplusul il taiem. Turnam umplutura si o nivelam. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Crema: Laptele il amestecam cu zaharul si amidonul. Rasturnam acest amestec intr-o cratita, o punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Branza mascarpone o amestecam cu smantana rece, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam crema fiarta rece, mai mixam circa 1 minut. Tarta o asezam pe un platou, punem crema si o nivelam. Ornam cu cirese si bucatele de fistic. Dam la rece 2-3 ore, apoi servim. Eu nu am lasat-o mai mult de jumatate de ora la rece, ca am si taiat-o. Prea ne facea cu ochiul :D Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-0
Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-1
Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-2
Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-3
Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-4
Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-5
Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-6
Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-7
Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-8
Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-9
Tarta cu cirese si crema de vanilie cu mascarpone-10

COMENTARII (38)

Rocsi

Rocsi 1

05.07.2016, 20:59

Mihaela, multumesc tare mult

anca_rm

anca_rm 1

11.07.2016, 13:08

ce frumoasa este tarta asta Rocsi ,

Rocsi

Rocsi 1

11.07.2016, 20:32

Multumesc pentru toate aprecierile, Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!