Tarta cu ciuperci

de LicutaMarin in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2011 | 7393 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • Pentru blat:
  • 300 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri apa rece

Pentru compozitie:

  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 200 gr smantana
  • 200 gr casvaval ras
  • 4 oua
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • un ardei gras rosu
  • cateva fire de ceapa verde
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci:

1. Pentru aluat: amestecam untul cu faina,praful de sare si apa pana aluatul se leaga bine. Daca este prea faramicios mai punem 1-2 linguri de apa rece. Il punem la rece 30-60 minute. Eu il pregatesc intotdeauna cu o seara inainte de a face tarta.

2. Asezam aluatul intr-o tava de tarta, acoperim cu hartie pergament si punem boabe de fasole ca sa cresca uniform. Dam la cuptor la foc potrivit circa 15 minute.

3. Intre timp punem ciupercile taiate felii intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si le calim circa 10-15 minute.

4. Smantana o batem impreuna cu ouale, sarea si piperul,dupa care adaugam cascavalul ras.


5. Scoatem aluatul din cuptor si punem peste el trei sferturi din ciuperci, turnam compozitia cu smantana, punem restul de ciuperci, asezam ardeiul taiat rondele si feliute de ceapa verde. O dam la cuptor pentru 35- 40 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sidy 1

06.07.2011, 07:34

Tare bine arata Cu siguranta a fost delicioasa...

LicutaMarin 1

06.07.2011, 21:03

mihaelar63 1

15.02.2012, 13:46

ce frumoasa este

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi la cuptor