Tarta cu ciuperci

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2013 | 6791 vizualizari

 

Un aperitiv foarte gustos, care se poate servi si ca fel de mancare.

 

INGREDIENTE

pentru aluat :

  • 180 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 325 gr faina

umplutura :

  • 2 cepe mari
  • 600 gr ciuperci
  • 300 ml smantana
  • 3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper, verdeturi de provance
  • 200 gr parmezan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci:

Amestecam toate ingredientele, pentru obtinerea unui aluat sfaramicios. 

Invelim coca intr-o folie de plastic si o dam la frigider 30 minute.

Calim ceapa cu putina sare in doua linguri de ulei .Adaugam ciupercile taiate mai grosier si lasam pana se evapora apa si se calesc putin.Adaugam jumatate de legatura de patrunjel.

Intre timp amestecam ouale cu smantana, patrunjelul ( initial am pus jumatate de legatura si mi s-a parut putin, asa ca am pus si cealalta jumatate, de aceea este impartita ), 1 lingurita verdeturi de provance, sare si piper. Cand ciupercile s-au racit le adaugam peste compozitia de ou si smantana.

Intindem aluatul si il asezam in forma de tarta ( diametrul 24 cm ) tapetata cu ulei si faina. Il intepam cu furculita din loc in loc si-l  lasam 10 minute in cuptorul preincalzit. Apoi adaugam umplutura.

 Presaram parmezan si din coca ramasa de la marginile taiate ornam dupa preferinta.

 Se da la cuptor aproximativ 35-40 minute.

 Se scoate din forma si se poate servi calda sau rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciuperci-0
Tarta cu ciuperci-1
Tarta cu ciuperci-2
Tarta cu ciuperci-3
Tarta cu ciuperci-4
Tarta cu ciuperci-5
Tarta cu ciuperci-6
Tarta cu ciuperci-7
Tarta cu ciuperci-8
Tarta cu ciuperci-9

COMENTARII (21)

Ina

Ina 1

27.02.2013, 15:17

super!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.02.2013, 15:18

foarte buna

Toamna07

Toamna07 1

27.02.2013, 16:14

Spectaculos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24