Tarta cu ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2014 | 4760 vizualizari

 

Am ajuns si la reteta cu numarul 500! Wow! Cat de departe imi parea :)
Revenind, imi ramasese o bila de aluat de la placinta cu dovlecei pregatita saptamana trecuta. De obicei arunc tot ce ramane, insa de aceasta data l-am pastrat la congelator, si bine am facut, caci mi-a aparut Miha in cale (pe pagina de Bucatara FB) cu o reteta de tarta cu ciuperci. Nu au nimic in comun cele doua retete, insa ideea de ciuperci mi-a placut! La fel si rezultatul! Nu ma atrageau astfel de "preparate" , insa incercarea de Paine umpluta pe care o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/paine-umpluta-60454.html si placinta cu Dovlecei de aici http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovlecei-64146.html m-au cucerit iremediabil! Iar combinatiile sunt multiple!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat avem nevoie de:

  • aproximativ 300 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • o lingurita cu zahar
  • rozmarin si seminte de chimen dupa gust

Pentru compozitie ne sunt necesare:

  • 10-15 ciuperci
  • 1 ou mare (de curte)
  • 2 linguri cu smantana grasa
  • 4 rondele de branza de burduf
  • cateva bastonase de ardei gras
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci:

Incepem prin a pregati aluatul:  Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.

 Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.

 Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.

 Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim compozitia:

Taiem ciupercutele in felii si le coacem pe o tava de aragaz, cat sa se rumeneasca usor.

Oul il batem spuma, adaugam smantana si omogenizam.

Din aluatul obtinut intindem o foaie subtire, in functie de marimea vasului in care vom coace tarta.

Ungem vasul cu ulei sau cu putin unt, asezam foaia si adaugam oul cu smantana. Deasupra aseazam rondelele de branza, ciupercutele coapte si bastonasele de ardei gras.

Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ sau cat sa se rumeneasca usor.

O lasam sa se raceasca treptat in vas.

Se serveste rece, cu pofta!

TIPS-URI

1

Din aluatul rezultat pentru cantitatile date, am folosit o bila de aluat de marimea unei portocale mici.

2

Cantitatile pentru compozitie sunt raportate la "bila" de aluat (exact pentru vasul in care am copt-o)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne si ciuperci