Tarta cu coacaze rosii

de lira in Prajituri, 12 Iul 2010 | 5525 vizualizari

 

Astazi ma imbat. Am trecut de la grupa mica la juniori, un motiv serios, ce mai ... Si cum apa plata cu lamaie nu e la indemana am zis ca o praji cu fructe de vara ar merge bine

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 300 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru amestecul de coacaze:
  • 300 g coacaze rosii/strugurasi
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu coacaze rosii:

Untul cu zaharul si zaharul vanilat se freaca pana devine o compozitie spumoasa.

Adaugam pe rand galbenusurile, laptelle, praful de sare si faina in ploaie. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen care se lasa 30 minute sa se odihneasca.

Se intinde aluatul in foaie, se tapeteaza o forma de tarta (eu m-am hotarat sa pun in tava dreptunghiulara ca mi s-a parut putin cam mult aluatul si nu am vrut sa iasa foarte groasa), se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor la temperatura potrivita.

Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

Coacazele se spala, se desprind de pe codite si se fierb la foc iute amestecate cu zahar.

Cand siropul este bine inchegat se iau de pe foc, se amesteca cu gelatina si se lasa sa se raceasca putin.

Se umple tarta cu amestecul de coacaze si se lasa la rece o ora.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu coacaze rosii-0
Tarta cu coacaze rosii-1
Tarta cu coacaze rosii-2
Tarta cu coacaze rosii-3
Tarta cu coacaze rosii-4

COMENTARII (19)

Ubulika

Ubulika 1

13.07.2010, 15:14

pfff...ce as manca niste strugurasi

lira

lira 1

13.07.2010, 15:15

te invit draga mea la o portie. Oricum se face f. rapid

kitzlena

kitzlena 1

11.08.2013, 11:27

O minunatie de tarta, am facut o si acum o fac iar cu placere, super buna. Merci fein draga

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!