Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise

de alilianaa in Prajituri, 6 Iul 2014 | 2765 vizualizari

 

Sa va spun cat a fost de delicioasa.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt,
  • 3 linguri apa minerala
  • 200 g faina,
  • un praf de sare,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • un ou,
  • 4 linguri zahar pudra
  • Crema:
  • 150 g zahar,
  • 100 ml apa,
  • un ou,
  • 2 linguri amidon,
  • 100 g mascarpone
  • plus
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 2 linguri frisca batuta.
  • Ornare:
  • 5 caise ,
  • 2 linguri zahar,
  • 50 ml apa,
  • o jumatate plic tort Gelee
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise:

Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat.   Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. 

Se lasa aluatul la rece cca o o jumatate de ora- o ora, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul. Se decupeaza aluat pentru o tarta mare. Se intinde bine pe peretii formei. Se inteapa din loc in loc cu furculita. 

Peste aluat se pune o foaie de copt peste care punem orez si acoperim toata suprafata. Aluatul se pune la copt pentru 20 minute. Cand este gata ( rumena pe margini) o punem la rece. 

Crema: Incepem cu caramelul. Punem la caramelizat 150 g zahar, cand s-a topit adaugam apa si lasam la topit. Separat amestecam un ou cu amidon. Peste aceasta compozitie punem siropul de caramel si omogenizam ( siropul trebuie sa fie rece). Punem compozitia din nou pe foc si cand se leaga bine, ca o budinca, este gata. Dam la rece. 

Separat frecam 100 g marscarpone cu 3 linguri zahar pudra si la final punem frisca. Punem la rece. 

Cat toate acestea stau la rece pregatim caisele. 

Acestea se spala, se taie feliute. Intr-o tingire se pun 2 linguri de zahar cu 50 ml apa si amestecam pana se face un sirop. Adaugam piersicile si amestecam. Le lasam in tingire cat sa fie patrunse dar sa nu se sfarame. 

Tort gelee a fost pregatit cu siropul rezultat in urma prepararii caiselor.  Am amestecam jumatate de plic cu siropul cald. 

Asamblare: In aluatul copt de tarta se adauga crema ( crema caramel se amesteca cu crema mascarpone). De-asupra se aseaza, dupa preferinta, piersicile  peste care punem  tort gelee ( cald). 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MOKUSKA 1

06.07.2014, 20:51

o bunătate

Pushaa 1

07.07.2014, 11:09

alilianaa 1

09.07.2014, 13:43

Andreea, Robert ,Ildiko , Pushaa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu caise şi iaurt