Tarta cu crema de ciocolata si seminte de canepa

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Mai 2016 | 2986 vizualizari

 

Va poftesc la o portie de tarta cu ciocolata >:d<

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 200 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 100 gr. unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa minerala rece
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat

Umplutura:

  • 200 gr, ciocolata neagra
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar brun
  • 3 linguri cu varf amidon din porumb
  • 2 linguri seminte de canepa decorticate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de ciocolata si seminte de canepa:

Mixam untul cu zaharul si galbenusurile.

Adaugam apoi faina, praful de sare si praful de copt, apa minerala,framantam aluatul.

Dam aluatul la rece pentru 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem doua forme de tarta cu unt.

Preparam umplutura astfel:

-ciocolata se rupe bucatele si se topeste la foc mic in 200 ml lapte.

-amidonul il amestecam cu zaharul brun, apoi il diluam in restul de lapte (200 ml)

-amestecam ciocolata topita cu amidonul dizolvat

Aluatul scos de la frigider se imparte in doua, intindem doua foi cu care vom imbraca interiorul celor doua tavi.

Impungem cu furculita din loc in loc.

Dam tavile la cuptor pentru 10 minute.

Scoatem tavile din cuptor, turnam compozitia de ciocolata si presaram seminde de canepa decorticate.

Dam din nou tavile la cuptor pentru 30 minute.

Lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de ciocolata si seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

15.05.2016, 19:25

Bunaaa!

Andra_Constantinescu 1

15.05.2016, 19:46

Buna!

Rocsi 1

15.05.2016, 20:33

Prezent! Iau o feliuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Îngheţată de vişine