Tarta cu crema de lamaie

de lilik in Dulciuri, 11 Aug 2010 | 4154 vizualizari

 

hai sa va indulcesc putin....

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 200 gr de faina
  • 85 gr zahar
  • 85 gr unt
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie

pt crema de lamaie:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri rase de amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • coaja de la o lamaie si sucul de la 1/2
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie:

punem untul intr-un castron sa se inmoaie la temperatura camerei,dupa care il amestecam cu zaharul pana obtinem o compozitie uniforma,apoi adaugam ouale si coaja de lamaie rasa si amestecam cu mixerul pana devine ca o crema.

adaugam faina si la urma praful de copt,apoi amestecam bine toata compozitia.

varsam compozitia intr-o forma de tarta si dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 10_12 min.cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca apoi punem deasupra crema.

amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam amidonul si laptele amestecand cu telul.

punem compozitia obtinuta intr-o olicica, adaugam coaja de lamaie si punem pe foc la flacara mica  amestecand in continuu sa nu se lipeasca si sa nu se faca cocoloase.

cand incepe sa se ingroase adaugam si sucul de lamaie si scoatem coaja.

mai lasam cateva secunde pe foc si dam la o parte.

asadar crema obtinuta o punem peste blat si decoram la placere(daca  vrem).

 

TIPS-URI

1

pt blatul obtinut eu am dublat cantitatea de crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

12.08.2010, 00:51

ce buna trebuie sa fie

Corinuta 1

12.08.2010, 13:10

Oooo, ce buna!

lilik 1

13.08.2010, 00:20

multumesc fetelor si sunteti binevenite la masa....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu mure