Tarta cu crema de lamaie

de kukibella in Dulciuri, 21 Iul 2013 | 3740 vizualizari

 

perfecta ptr. o zi de vara

 

INGREDIENTE

ptr.aluatul fraged:

  • 100 gr unt rece;
  • 90 de zahar;
  • 125 de grame de faina;
  • esenta de migdale;
  • un ou

ptr.marmelada de fructe:

  • pepene ,
  • un mar ,
  • o para,
  • o piersica,
  • un pahar de zahar;
  • apa;
  • 1 ling.amidon

ptr.crema de lamaie:

  • un pahar zahar;
  • un pahar lapte;
  • 2 ling.faina;
  • coaja şi zeama de la o lamaie,
  • 100 gr.unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie:

Aluat fraged:se framanta untul (la temperatura camerei) cu faina se aduga oul,dupa  se aduga zaharul.

Aluatul obtinut se acopera şi se lasa la frigider min.30 min.

Ptr.marmelada:ıntr-o cratita se pune zaharul ımpreuna cu 25 ml.de apa,se lasa la fiert la foc mic pana se leaga siropul.

Se adauga fructele pe rand:

Pepenele se lasa pe foc pana se formeaza un jeleu;dupa care se adauga restul fructelor taiate cubulete.

Se mai lasa pe foc aprox.15 min.(pana se obtine o marmelada nu foarte lichida)

Se lasa la racit.

Crema de lamaie:se pune laptele la foc cu zaharul,dupa primul clocot se pune faina dizolvata ın putina apa,amestecandu-se ıncontinuu ca sa nu se prinda ;se adauga coaja de lamaie/amestecand .

Se ia de pe foc .

Se mesteca pana ajunge la temp. camerei dupa care se adauga untul putin cate putin,amesetcandu-se.

La final se adauga zeama de lamaie(se amesteca pana se obtine o crema);se da la rece.

Se ımbraca tava de tarta unsa cu unt cu aluatu.se face gaureşte aluatul cu furculita.

Se da la cuptorul ıncis (170 gr.) ptr.aprox.10 min.

Marmelada se amesteca cu o ling. de amidon,dupa care se ıntinde peste tarta.

Se da la cuptor ptr.aprox.15-20 min.

Se scoate,se lasa la racit,se adauga crema şi se lasa iar la racit ptr.min. 1 ora.

 

 

 

TIPS-URI

1

se pot folosi ce fructe doriti

2

ın general eu fac o cantitate mai mare de aluat fraged pe care ıl las la frigider şi ıl folosesc cand am nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Savarine cu cremă de lămâie