Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
perfecta ptr. o zi de vara
ptr.aluatul fraged:
ptr.marmelada de fructe:
ptr.crema de lamaie:
Aluat fraged:se framanta untul (la temperatura camerei) cu faina se aduga oul,dupa se aduga zaharul.
Aluatul obtinut se acopera şi se lasa la frigider min.30 min.
Ptr.marmelada:ıntr-o cratita se pune zaharul ımpreuna cu 25 ml.de apa,se lasa la fiert la foc mic pana se leaga siropul.
Se adauga fructele pe rand:
Pepenele se lasa pe foc pana se formeaza un jeleu;dupa care se adauga restul fructelor taiate cubulete.
Se mai lasa pe foc aprox.15 min.(pana se obtine o marmelada nu foarte lichida)
Se lasa la racit.
Crema de lamaie:se pune laptele la foc cu zaharul,dupa primul clocot se pune faina dizolvata ın putina apa,amestecandu-se ıncontinuu ca sa nu se prinda ;se adauga coaja de lamaie/amestecand .
Se ia de pe foc .
Se mesteca pana ajunge la temp. camerei dupa care se adauga untul putin cate putin,amesetcandu-se.
La final se adauga zeama de lamaie(se amesteca pana se obtine o crema);se da la rece.
Se ımbraca tava de tarta unsa cu unt cu aluatu.se face gaureşte aluatul cu furculita.
Se da la cuptorul ıncis (170 gr.) ptr.aprox.10 min.
Marmelada se amesteca cu o ling. de amidon,dupa care se ıntinde peste tarta.
Se da la cuptor ptr.aprox.15-20 min.
Se scoate,se lasa la racit,se adauga crema şi se lasa iar la racit ptr.min. 1 ora.
1
se pot folosi ce fructe doriti
2
ın general eu fac o cantitate mai mare de aluat fraged pe care ıl las la frigider şi ıl folosesc cand am nevoie.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult