Tarta cu crema de mar copt

de adnia in Prajituri, 2 Ian 2013 | 898 vizualizari

 

Pt. ca-mi plac foarte mult merele coapte (pe langa faptul ca sunt gustoase, contin si multa echinacea!), m-am hotarat sa fac aceasta minunata tarta...din nou, creatie proprie--sau, poate, s-o mai fi gandit si altcineva la formula asta?

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 1 ceasca zahar
  • 75 gr. unt topit
  • faina cat cuprinde
  • scortisoara
  • 1 kg mere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de mar copt:

Mai intai am copt merele in cuptor, iar dupa ce s-au mai racit putin, le-am curatat de coaja, am razuit miezul copt cu lingurita, am amestecat cu puuutin zahar si scortisoara, si am mixat totul bine, pana s-a format o crema. Dupa aceea am facut aluatul, tot prin mixare rapida a ingredientelor, am tapetat o forma de jena cu unt si faina, pe urma cu aluat. Am intepat aluatul usor cu o furculita si am asezat si crema de mere. Pt. ca mi-a mai ramas ceva aluat, l-am asezat deasupra, sub forma de floricele decupate cu forma de biscuiti. Am dat la cuptor pana s-au rumenit floricelele, iar dupa racire am purat cu zahar.
Enjoy!

 

COMENTARII (15)

Lau 1

03.01.2013, 14:47

adnia 1

03.01.2013, 15:25

ma bucur ca va place tarta mea!

iri_iri 1

03.01.2013, 20:42

frumoasa tarta si cred ca buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55