Tarta cu crema de ness

de aziz in Prajituri, 11 Mar 2012 | 1059 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Avem nevoie pentru crusta: 

  •     175 gr unt sarat
  •     35 gr zahar pudra
  •     1 galbenus
  •     250 gr faina

Umplem cu:

  •     125 gr unt
  •     200 gr zahar
  •     15 gr ness sau cacao sau nessquik
  •     90 ml lichior sau suc de portocala (asta am pus eu)
  •     2 oua
  •     50 gr faina cu agent de crestere
  •     un mot de frisca sau crema de branza fina si fructe pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de ness:

 Facem crusta mai intai amestecand untul cu zaharul pana devine pufos adaugam galbenusul si apoi faina si poate o lingura doua apa rece ,este un blat sfaramicios.Punem in tava de tarta si dam la frigider pana pregatim umplutura.Amestecam iar untul cu zaharul de preferinta pudra pentruca are amidon si va fi mai pufoasa crema.adaugam ouale apoi pe rand lasand sa se incorporeze bine.Apoi lichiorul sau sucul de portocala nesul si apoi faina.Turnam apoi crema obtinuta peste crusta de la frigider si dam la cuptor ul preincalzit la 180 gr timp de 20- 25 minute.Chiar daca va va parea crema necoapta ea este gata la racire este foarte pufoasa .

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu crema de ness-0
Tarta cu crema de ness-1
Tarta cu crema de ness-2
Tarta cu crema de ness-3
Tarta cu crema de ness-4
Tarta cu crema de ness-5
Tarta cu crema de ness-6

COMENTARII (31)

aziz

aziz 1

12.03.2012, 12:54

mamaita

T I M E A

T I M E A 1

13.03.2012, 22:57

super buna

aziz

aziz 1

14.03.2012, 16:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!