Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)

de cristeena20 in Prajituri, 4 Dec 2012 | 4661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza de tarta:
  • 250 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 60 gr margarina
  • 2 oua
  • Crema:
  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 500 ml lapte
  • 60 gr faina
  • 15 gr amidon
  • 1 ou plus 5 galbenusuri
  • sare
  • baston de scortisoara
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato):

- Pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu zaharul si untul topit, ouale . Lasam la odihnit cca 5 minute - imbracam o forma de tarta cu acest aluat .Turnam crema.

- Pentru crema : fierbem apa cu zaharul si cu batonuil de scortisoara (fara sa amestecam) cand incepe sa clocoteasca , dupa 5 minute stingem aragazul si dam deoparte.

- amestecam faina cu putin lapte rece; restul de lapte se fierbe cu putina coaja de  lamaie . Adaugam laptele fierbinte la faina, amestecand mereu cu un tel. Adaugam siropul de apa cu zahar . Lasam la racit , apoi incorporam galbenusurile si oul.

- se toarna in forma de tarta si se da la cuptor pt cca 40 minute. Daca se arde prea tare suprafata se poate pune o folie deasupra de aluminiu. Inainte de a se scoate, trebuie incercata cu palma, sa nu fie prea moale, dar nici tare. Consistenta va fi cremoasa, ca o budinca cand se raceste.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)-0
Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)-1
Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)-2

COMENTARII (16)

Sim0na

Sim0na 1

04.12.2012, 22:30

tare buna o fi..

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

05.12.2012, 11:58

place

Bya Ralu

Bya Ralu 1

06.12.2012, 22:07

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!