Tarta cu crema de vanilie

de silvi0ara in Prajituri, 12 Feb 2010 | 1844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350g faina
  • 100g zahar
  • 250g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingura apa rece
  • o priza sare
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte
  • 200ml frisca lichida
  • 8 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri amidon de porumb
  • Pentru decor:
  • 6 mere
  • 1 lamaie,zeama
  • 300ml apa
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie:

Pentru blat:


Se framanata un aluat potrivit de tare din toate ingredientele.Se formeaza o bila si se infasoara in folie de plastic si se da la rece pentru 1 ora.


Se unge o tava de tarta cu diametru de 26-28cm cu unt si tapetata cu faina,se intinde aluatul pe fundul formei si se preseaza bine cu mana pe peretii formei si se lasa la rece.


Merele se taie in felii foarte subtiri.Intr-o cratita se pune la fiert apa,zaharul si se lasa sa dea un clocot,se opreste focul,apoi se adauga zeama de lamaie si scortisoara,apoi se pun feliile de mere.Se las 2-3 minute se scot si se lasa la scurs.Dar cu grija sa nu rupeti feliile.


Crema:


Se amesteca toate ingredientele, si se toarna compozitia peste aluatul de tarta.Se baga forma la cuptorul preincins la 180gC,pentru 15-20 de minute.Apoi se scoate si se aseaza feliile de mere in forma de floare,sau cum va place,si se mai baga la cuptor pentru 25 de minute la foc mic.

 

COMENTARII (1)

Teo 1

14.02.2010, 20:22

cat omagiu trebuie sa aducem ''mainilor'' care nu obosesc niciodata ,nascocind fel de fel de....minuni! bravo si iar bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!