Tarta cu crema de vanilie

de silvi0ara in Prajituri, 12 Feb 2010 | 3755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350g faina
  • 100g zahar
  • 250g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingura apa rece
  • o priza sare
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte
  • 200ml frisca lichida
  • 8 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri amidon de porumb
  • Pentru decor:
  • 6 mere
  • 1 lamaie,zeama
  • 300ml apa
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie:

Pentru blat:

Se framanata un aluat potrivit de tare din toate ingredientele.Se formeaza o bila si se infasoara in folie de plastic si se da la rece pentru 1 ora.

Se unge o tava de tarta cu diametru de 26-28cm cu unt si tapetata cu faina,se intinde aluatul pe fundul formei si se preseaza bine cu mana pe peretii formei si se lasa la rece.

Merele se taie in felii foarte subtiri.Intr-o cratita se pune la fiert apa,zaharul si se lasa sa dea un clocot,se opreste focul,apoi se adauga zeama de lamaie si scortisoara,apoi se pun feliile de mere.Se las 2-3 minute se scot si se lasa la scurs.Dar cu grija sa nu rupeti feliile.

Crema:

Se amesteca toate ingredientele, si se toarna compozitia peste aluatul de tarta.Se baga forma la cuptorul preincins la 180gC,pentru 15-20 de minute.Apoi se scoate si se aseaza feliile de mere in forma de floare,sau cum va place,si se mai baga la cuptor pentru 25 de minute la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

Teo 1

14.02.2010, 20:22

cat omagiu trebuie sa aducem ''mainilor'' care nu obosesc niciodata ,nascocind fel de fel de....minuni! bravo si iar bravo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu mere si gem de mere