Tarta cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iul 2013 | 1186 vizualizari

 

Am avut un plic de crema rapida care urma sa expire, asa ca l-am folosit la o tarta...tare buna a iesit!:)

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 80 g faina
  • 55 g unt rece
  • 30 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • jumatate lingurita praf de copt

Crema de vanilie:

  • 1 plic crema rapida de vanilie Dr.Oetker
  • 240 ml lapte rece
  • 3 lingurite praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie:

Crema de vanilie: intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.

Mixam pana se intareste, apoi dam crema la frigider pana pregatim aluatul.

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt, asezam aluatul in tava si il "aranjam" presand usor cu mana, mai ales la colturi.

Dam poi tava la cuptorul preincalzit si o lasam vreo 20 de minute, pana se rumeneste usor.

O lasam sa se raceasca, apoi o umplem cu crema de vanilie.

Dam la frigider pana la servire.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu crema de vanilie 245355
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie 245356
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie 245360
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie 245362

COMENTARII (37)

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 22:10

Liliana

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 22:11

Simona

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 22:11

Jamila, nu e nici chiar asa, dar iti multumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25