Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea

de Panacris in Prajituri, 24 Ian 2015 | 3909 vizualizari

 

De când am văzut-o, am poftit la ea;) Eu nu sunt prea mare fan dulciuri, dar ăsta e un semi-dulce aromat;) Deja, am ras două porții :D ;)

 

INGREDIENTE

  • Unt grăsime 65% 65 g.,
  • Untura de porc 60 g. ,
  • Ou 1 bucată,
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • coajă rasă de lămâie 2 lingurițe,
  • Făină albă de grâu 250 g.,
  • Puțin unt pentru uns tava
  • Crema de vanilie
  • Gălbenușuri de ou 3 bucăți.
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • Făină albă de grâu 4 linguri ,
  • Lapte grăsime 1,8 % 500 ml,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Esență butter-vanile 1 fiolă,
  • Banane 3 bucăți.
  • Glazură de ciocolată Duo de la Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea:

Toate ingredinetele pentru aluat se pun într-un bol și se amestecă până ce se obține un aluat omogen, ce se lasă la odihnă cca. 20 de minute.

Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri...)

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste crusta deasupra, cca. 20 de minute. Apoi se întinde pe masa de lucru presărată cu făină, până se obține un rotund echivalent cu forma de tartă. Forma de tartă se unge cu unt, apoi se pune cu grijă aluatul obținut. Dacă depășește merginile, acestea se taie și se pun deoparte pentru alte preparate, cel mai bine în punguțe în congelator.

Tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 180 grade. După cetrece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Între timp se prepară crema:

Gălbenușurile și zahărul se pun într-un vas de fiert lapte, adică cu fund dublu, la foc mic, se amestecă cu tel-ul până ce se omogenizează, apoi se adaugă treptat laptele și făina, amestecându-se energic, ca să nu se facă cocoloașe. După ce se obține o cremă de consistența unei budinci, se ia vasul de pe foc și se adaugă zahărul vanilinat și esența de butter-vanilie, amestecând până ce se înglobează toate ingredinetele. 

Crema pe jumătate răcită se toarnă peste tartă. Apoi se adaugă feliile de banana după imaginația fiecăruia. Între timp se prepară galuzra Duo de la Dr Oetker, conform instrucțiunilor, în cazul meu am ales varianta microunde :D 

Se toarnă glazura artistic :D, peste tartă și se pune la rece pentru minim 4 ore sau până a doua zi ;)

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta de fructe cu gelatina