Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea

de Panacris in Prajituri, 24 Ian 2015 | 1223 vizualizari

 

De când am văzut-o, am poftit la ea;) Eu nu sunt prea mare fan dulciuri, dar ăsta e un semi-dulce aromat;) Deja, am ras două porții :D ;)

 

INGREDIENTE

  • Unt grăsime 65% 65 g.,
  • Untura de porc 60 g. ,
  • Ou 1 bucată,
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • coajă rasă de lămâie 2 lingurițe,
  • Făină albă de grâu 250 g.,
  • Puțin unt pentru uns tava
  • Crema de vanilie
  • Gălbenușuri de ou 3 bucăți.
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • Făină albă de grâu 4 linguri ,
  • Lapte grăsime 1,8 % 500 ml,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Esență butter-vanile 1 fiolă,
  • Banane 3 bucăți.
  • Glazură de ciocolată Duo de la Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea:

Toate ingredinetele pentru aluat se pun într-un bol și se amestecă până ce se obține un aluat omogen, ce se lasă la odihnă cca. 20 de minute.

Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri...)

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste crusta deasupra, cca. 20 de minute. Apoi se întinde pe masa de lucru presărată cu făină, până se obține un rotund echivalent cu forma de tartă. Forma de tartă se unge cu unt, apoi se pune cu grijă aluatul obținut. Dacă depășește merginile, acestea se taie și se pun deoparte pentru alte preparate, cel mai bine în punguțe în congelator.

Tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 180 grade. După cetrece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Între timp se prepară crema:

Gălbenușurile și zahărul se pun într-un vas de fiert lapte, adică cu fund dublu, la foc mic, se amestecă cu tel-ul până ce se omogenizează, apoi se adaugă treptat laptele și făina, amestecându-se energic, ca să nu se facă cocoloașe. După ce se obține o cremă de consistența unei budinci, se ia vasul de pe foc și se adaugă zahărul vanilinat și esența de butter-vanilie, amestecând până ce se înglobează toate ingredinetele. 

Crema pe jumătate răcită se toarnă peste tartă. Apoi se adaugă feliile de banana după imaginația fiecăruia. Între timp se prepară galuzra Duo de la Dr Oetker, conform instrucțiunilor, în cazul meu am ales varianta microunde :D 

Se toarnă glazura artistic :D, peste tartă și se pune la rece pentru minim 4 ore sau până a doua zi ;)

Spor și poftă bună!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363637
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363638
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363639
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363640
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363641
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363642
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363643
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363644
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363645
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363646
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363647
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363648
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363649
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363650
retete culinare - Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea 363651

COMENTARII (23)

mirela0911 1

25.01.2015, 15:46

Ce bine arata! Si sigur e delicioasa!

elucubratiiculinare 1

25.01.2015, 18:55

monik80 1

17.03.2015, 21:09

Doamneee,ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S