Tarta cu crema de vanilie si branza

de Rocsi in Prajituri, 26 Noi 2013 | 2175 vizualizari

 

Nu pot sa zic decat ca a fost un deliciu de sezon. Un desert preferat de noi si cu siguranta daca o sa il pregatiti o sa va placa mult si voua!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie

Umplutura:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 350 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 portocala + 1 pentru decor
  • 2 patratele ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si branza:

Aluatul:
Amestecam intr-un bol untul taiat cubulete cu oul si zaharul.
Adaugam un praf de sare, zaharul cu pastai de vanilie si faina treptat.
Vom obtine o bila de aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce a stat aluatul la rece ungem o tava de  tarta cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Punem aluatul in tarta si cu ajutorul degetelor il intindem pana obtinem o foaie subtire pe care o intepam cu furculita din loc in loc.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam pana alautul devine usor auriu.
Scoatem tava din cuptor cand blatul este copt si il lasam sa se raceasca.

Umplutura:
Amidonul il amestecam cu zaharul si cateva linguri de lapte pana se dizolva.
Restul de lapte il punem la fiertsi cand clocoteste punem amestecul de amidon, dam focul la mic si lasam sa dea cateva clocote pana devine ca o budinca.
O luam de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o dam la rece.
Crema rece o aromatizam cu coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.
Adaugam branza facuta bucatele mici, zaharul pudra si mixam la viteza mica.

Portocala decojita o taiem cubulete si o incorporam in crema.
Peste blatul rece punem crema si o nivelam.
Deasupra radem putina ciocolata, ornam cu felii de portocala si o dam la rece macar 30-60 de minute.
Pofta buna la acest desert delicios!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu crema de vanilie si branza-0
Tarta cu crema de vanilie si branza-1
Tarta cu crema de vanilie si branza-2
Tarta cu crema de vanilie si branza-3
Tarta cu crema de vanilie si branza-4
Tarta cu crema de vanilie si branza-5
Tarta cu crema de vanilie si branza-6

COMENTARII (58)

Rocsi

Rocsi 1

02.12.2013, 19:09

Multumesc Luana.

Larisel

Larisel 1

03.12.2013, 22:48

Asta este perfecta!! :-X

Rocsi

Rocsi 1

04.12.2013, 10:30

Larisel multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!