Tarta cu crema de vanilie si fructe

de Rocsi in Prajituri, 9 Feb 2013 | 3062 vizualizari

 

O tarta foarte buna, doar putin neaspectoasa din cauza ca am pus tort gelee deasupra si nu prea s-a intarit, doar putin in rest a ramas apos.Nu stiu care este cauza deoarece mereu mi-a reusit, acum ceva nu a fost in regula desi am respectat toate instructiunile.Chiar si asa va invit la o feliuta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa calda
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 40 gr unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • portocale
  • kiwi
  • visine
  • 1 plic tort gelee
  • Pentru insiropat:
  • 1 canita apa plata
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si fructe:

Blatul:

Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul. Adaugam apa calda, esenta, praful de copt, faina, iar la final cacaoa. Incorporam bine toate ingredientele. Ungem o tava de tarta cu margarina, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptor pentru circa 12 minute pana se coace blatul. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol amestecam laptele, faina si zaharul. Le amestecam bine cu un tel, il turnam intr-un ceaun si punem pe aragaz la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Untul il mixam cu zaharul pudra si zaharul cu pastai de vanilie. Il incorporam in crema de lapte racita, punem zeama de lamaie si coaja rasa de portocala, apoi amestecam cu o paleta de silicon.

Siropul:

Intr-un castronel punem apa, esenta, zaharul pudra si cel cu pastai de vanilie si amestecam bine.

Punem blatul rece pe un platou si asezam un inel detasabil. Insiropam putin blatul, punem crema si o nivelam. Curatam portocalele si kiwi, le taiem felii si le asezam peste crema, dar si cateva visine. Preparam plicul de tort gelee dupa instructiuni si il turnam peste fructe.

Dam la rece, apoi putem servi!

 

COMENTARII (50)

Rocsi 1

15.02.2013, 22:32

Gaby!

babi5 1

18.12.2014, 20:13

Rocsi 1

18.12.2014, 21:10

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S