Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)

de mihaelaradu in Prajituri, 13 Apr 2011 | 9372 vizualizari

 

Multumesc pt inspiratie, Lilik :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt moale
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vanilie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida/ smanatana
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • vanilie
  • Pentru topping:
  • capsuni, kiwi, banane, cirese, caise, piersici, etc. (eu am folosit doar capsuni si kiwi)

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :):

1. Untul se freaca cu zaharul si vanilia pana se obtine o pasta moale.

2. Intr-un castron cernem faina si preful de copt, peste care adaugam pasta de unt, ouale si sarea. Amestecam pana obtinem un aluat. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se tine la frigider cca 30 minute.

3. Aluatul rece se intinde si se pune intr-o tava de tarta unsa si tapetata. Avem grija sa intindem aluatul pe marginile tavii, dupa care in mijloc il intepam cu furculita. Pe o hartie de copt, asezata deasupra aluatului, pe mijloc, asezam cateva boabe de fasole pentru a nu permite sa creasca la fel de inalt ca si peretii tavii.

4. Se introduce la cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu spre mare timp de 25-30 minute

Crema

1. Ouale  se bat bine cu jumatate din zahar. In aceasta compozitie incorporam faina.

2. Laptele se pune la fiert impreuna cu frisca lichida/ smantana, restul de zahar si vanilia. Cand laptele inceapa sa fiarba, adaugam compozitia de oua, zahar si faina, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor si prinderea cremei de peretii oalei.

3. Crema trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite (poate putintel mai gros). Cand se ia de pe foc, se va amesteca in continuare pana la racirea cremei (altfel va alegeti cu cocoloase).

4. Crema racita se toarna peste tarta. Fructele taiate felii se aseaza peste crema. Puteti asezona cu gelatina (un plic de gelatina si 1 lingura de zahar se fierb in 200 ml apa. Se aduce la fierbere prin amestecare continua. Cand lichidul s-a ingrosat, se raceste in acelasi mod ca si crema: amestecand continu.)

5. Tarta se tine la frigider timp de cel putin 1 ora.

Serviti cu placere!

 

TIPS-URI

1

Daca totusi s-au format cocoloase, "strecurati" crema prin sita (de ceai)

2

Crema trebuie sa prinda putina pojghita inainte de a aseza fructele pe deasupra

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :) 98336
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :) 98338
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :) 98339
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :) 98340
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :) 98341
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :) 98342

COMENTARII (24)

Angelina_Elena 1

13.11.2011, 13:01

delicioasa

Bya Ralu 1

02.01.2013, 21:44

babi5 1

18.12.2014, 20:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D