Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure

de ela in Prajituri, 24 Apr 2013 | 3203 vizualizari

 

aveam in congelator o punga de fructe de padure care trebuia folosita.....a iesit o tarta dulce-acrisoara delicioasa....la decoratul cu frisca am cam ratat pentru ca nu am mai avut timp si am pus frisca din tub si nu a iesit prea grozav,trebuia sa folosesc frisca lichida batuta,dar eram deja in criza de timp..v-am lasat si niste flori la final,ca se asorteaza cu tarta :))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 130 gr unt moale
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 plic razatura de lamaie de la dr Oetker sau coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 1 fiola esenta de vanilie dr Oetker
  • DECOR:
  • 2 plicuri gelatina rosie
  • 300 ml apa (sau zeama de la fructele scurse)
  • 2-4 linguri zahar (depinde cat de dulce preferam gelatina)
  • 350-500 gr fructe de padure congelate
  • frisca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure:

Punem intr-un castron faina cernuta si in mijlocul ei presaram zaharul, oul intreg, galbenusul, bucatile de unt moale, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Amestecam rapid cu mana compozitia, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi il punem intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 minute.

Scoatem aluatul de la frigider si il intindem intr-o forma rezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si intepam aluatul cu o furculta din loc in loc si dam la cuptorul preincalzit 25 minute, la foc potrivit. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Intre timp, preparam crema: punem la fiert laptele. Separat, intr-un castron frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam faina si turnam treptat laptele caldut si esenta de vanilie, amestecand intr-una cu un tel. Punem compozitia pe foc si lasam pana se ingroasa, amestecand din cand in cand cu telul pentru a nu se face cocoloase si sa nu se prinda de cratita. Lasam putin la racit apoi turnam peste tarta.

Preparam gelatina: punem intr-o craticioara gelatina praf, zaharul, adaugam putina apa sau zeama de la fructe (de preferat) si amestecam bine cu un tel, apoi turnam restul de lichid si punem pe foc, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba si oprim inainte sa dea in clocot. Lasam sa se racoreasca.

Fructele le putem pune peste crema pe toata suprafata si apoi putem pune gelatina, sau le punem in centru dupa ce am turnat gelatina si le pudram cu mult zahar pudra.

Ornam cu frisca dupa plac si lasam la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

fructele de padure le lasam la decongelat cu cateva ore inainte intr-o sita

2

untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte, apoi il taiem bucati mici inainte de a-l folosi

3

aluatul pentru tarta il framantam cat mai repede posibil

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222080
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222081
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222082
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222083
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222084
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222085
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222086
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222087
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222088
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222089
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222090
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222091
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222092
retete culinare - Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure 222093

COMENTARII (22)

Rocsi 1

24.04.2013, 11:44

Ce imi place combinatia asta de crema de vanilie cu fructe de padure

diana_k 1

25.04.2013, 10:00

Bya Ralu 1

08.07.2013, 23:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D