Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mar 2016 | 1404 vizualizari

 

Plecand de la acceptiunea cuvantului GÓDINĂ, godine, s. f. (Reg.) Specie de pepene galben cu coaja lucioasă, m-am gandit sa fac o tarta cu pepene galben, chiar daca nu a fost o specie cu coaja lucioasa (pentru ca nu am gasit decat Galia in magazin). Sper sa va placa propunerea mea pentru concursul "De la bucatar la justitiar".


 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri lapte;
  • 8 linguri faina;
  • 1/2 de plic de praf de copt (5 g).
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 500 ml lapte;
  • un plic de budinca de vanilie;
  • 6 linguri zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider).
  • Decor:
  • un pepene Galia.
  • Diametru forma de tarta: 28 cm.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si pepene galben:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se unge forma de tarta cu ulei si se toarna compozitia pentru blat in ea, apoi se introduce la cuptor pana cand tarta trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 5-10 minute. Se rastoarna peste un platou si se apasa pe tarta daca aceasta a crescut mai mult intr-o parte, pentru a o aduce la acelasi nivel. Se lasa sa se raceasca in continuare.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul, dupa care se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se pregateste budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, si anume: praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand este gata sa dea in clocote, se ia vasul cu lapte de pe foc si se adauga compozitia cu praful de budinca. Se pune vasul din nou la foc (mic) si se mesteca continuu pana cand se ingroasa budinca. Se lasa sa se raceasca complet. 

Frisca lichida se amesteca cu 3 linguri de zahar, apoi se mixeaza. Peste ea se adauga budinca rece si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza.

Asamblare:

Blatul se insiropeaza, iar deasupra se pun 3/4 din crema si se uniformizeaza. Cu restul de crema se formeaza floricele pe marginea tartei cu ajutorul unui posh. 

Pepenele Galia se taie in doua si cu un cutit sub forma de cupa se taie jumatati de sfere, apoi acestea se aseaza pe tarta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-0
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-1
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-2
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-3
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-4
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-5
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-6
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-7
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-8
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-9
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-10
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-11
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-12
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-13
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-14
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-15
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben-16

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

07.03.2016, 11:38

Frumoasa tarta . Imi place si respecta si ,, atingerea ''

noiinbucatarie 1

31.03.2016, 14:47

tarta asta imi place, te pup, Andra si merci pentru sugestie

Andra_Constantinescu 1

31.03.2016, 16:30

noiinbucatarie, multumesc! Dar vezi ca tarta asta nu are aluat fraged, asa cum vrei tu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04