Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mar 2016 | 5733 vizualizari

 

Plecand de la acceptiunea cuvantului GÓDINĂ, godine, s. f. (Reg.) Specie de pepene galben cu coaja lucioasă, m-am gandit sa fac o tarta cu pepene galben, chiar daca nu a fost o specie cu coaja lucioasa (pentru ca nu am gasit decat Galia in magazin). Sper sa va placa propunerea mea pentru concursul "De la bucatar la justitiar".
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri lapte;
  • 8 linguri faina;
  • 1/2 de plic de praf de copt (5 g).
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 500 ml lapte;
  • un plic de budinca de vanilie;
  • 6 linguri zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider).
  • Decor:
  • un pepene Galia.
  • Diametru forma de tarta: 28 cm.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si pepene galben:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se unge forma de tarta cu ulei si se toarna compozitia pentru blat in ea, apoi se introduce la cuptor pana cand tarta trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 5-10 minute. Se rastoarna peste un platou si se apasa pe tarta daca aceasta a crescut mai mult intr-o parte, pentru a o aduce la acelasi nivel. Se lasa sa se raceasca in continuare.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul, dupa care se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se pregateste budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, si anume: praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand este gata sa dea in clocote, se ia vasul cu lapte de pe foc si se adauga compozitia cu praful de budinca. Se pune vasul din nou la foc (mic) si se mesteca continuu pana cand se ingroasa budinca. Se lasa sa se raceasca complet. 

Frisca lichida se amesteca cu 3 linguri de zahar, apoi se mixeaza. Peste ea se adauga budinca rece si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza.

Asamblare:

Blatul se insiropeaza, iar deasupra se pun 3/4 din crema si se uniformizeaza. Cu restul de crema se formeaza floricele pe marginea tartei cu ajutorul unui posh. 

Pepenele Galia se taie in doua si cu un cutit sub forma de cupa se taie jumatati de sfere, apoi acestea se aseaza pe tarta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

07.03.2016, 11:38

Frumoasa tarta . Imi place si respecta si ,, atingerea ''

Rahela Velicu 1

31.03.2016, 14:47

tarta asta imi place, te pup, Andra si merci pentru sugestie

Andra_Constantinescu 1

31.03.2016, 16:30

noiinbucatarie, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune