Tarta cu crema de vanilie si piersici

de alilianaa in Prajituri, 10 Oct 2015 | 488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 60 unt,
  • 170 g faina,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • 2-3 linguri apa,
  • un ou,
  • 2-3 linguri zahar,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri rase amidon,
  • esenta de vanilie,
  • praf de sare
  • piersici 15 bucati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si piersici:

Aluatul: intr-un bol amestecam faina cu untul, praful de sare, praful de copt, zaharul. Adaugam galbenusurile, apa. Amestecam pana la omogenizare .Va rezulta un aluat pe care-l vom tine la rece cca 20 minute. 

Piersicile despicate sunt usor crestate si pudrate cu zahar pudra.

Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca putin. Adaugam amidonul,un praf de sare, zahar vanilat. Dupa ce acestea au fost amestecate bine, adaugam putin cate putin lapte si omogenizam. Punem compozitia pe foc la fiert. Va rezulta o crema de consistenta unei smantani.  Lasam la racit.

Intr-o tava de tarta intindem bine o foaie din aluatul scos de la frigider. Adaugam crema de vanilie ( dupa ce s-a racorit considerabil), asezam dupa preferinta piersicile si introducem tarta la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am adaugat si putine,, zdrente" de aluat de-asupra.  Cand tarta este gata ( eu observ marginile rumenite frumos) este scoasa si se pudereaza cu zahar vanilat 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta  cu crema de vanilie si piersici-0
Tarta  cu crema de vanilie si piersici-1
Tarta  cu crema de vanilie si piersici-2
Tarta  cu crema de vanilie si piersici-3

COMENTARII (13)

dantes

dantes 1

11.10.2015, 11:44

Buna!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

11.10.2015, 13:13

alilianaa

alilianaa 1

02.05.2016, 11:59

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!