Tarta cu crema de vanilie si zmeura

de Rocsi in Prajituri, 24 Sep 2012 | 1921 vizualizari

 

O tarta fina, aromata si pe placul meu.Inca se mai gaseste pe piata zmeura proaspata si un paharel va ajunge pentru o tarta.Merita incercata zic eu!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 120 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 270 gr faina
  • Pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 5 -6 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 4 - 5 linguri faina
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 pahar cu zmeura
  • 1 plic tort jelee
  • 250 ml suc de zmeura natural
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si zmeura:

Blatul:

Untul il mixam intr-un bol cu zaharul. Incorporam oul si zaharul vanilat. La urma punem praful de sare, praful de copt si faina. Framantam cu mana pana toate ingredientele sunt incorporate si aluatul este nelipicios. Il invelim in folie si il dam 30 de minute la frigider. Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina. Scoatem aluatul, intindem o foaie si o asezam in tava. Presam cu degetele aluatul pe marginile tavii si il intepam cu o furculita. Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand blatul are o culoare aurie il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca.

Umplutura:

Laptele il punem la fiert. Intr-un castron amestecam zaharul, faina si cateva linguri de lapte. Cand laptele incepe sa fiarba, incorporam amestecul de faina si invartim cu un tel pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Tragem cratita de pe foc si punem vanilia. Lasam sa se raceasca bine. Smantana o batem frisca si o adaugam in crema de vanilie rece. Crema o turnam peste blat si o nivelam. Asezam zmeura, pe care mai intai o spalam.

Intr-un ibric ametecam plicul de tort jelee cu zaharul si sucul de zmeura. Punem pe foc doar cat sa se dizolve, maxim 1 minut, apoi o turnam peste zmeura. O dam la rece ca sa se inchege bine.

Dupa ce a stat la rece este numai buna de servit!

 

COMENTARII (54)

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:33

arata foarte bine, felicitari

Rocsi 1

02.10.2012, 23:10

Multumesc mult Elucu!

Bya Ralu 1

02.01.2013, 21:44

hmmm ce gustoasa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S