Tarta cu crema de visine

de Michelle in Prajituri, 4 Noi 2009 | 2038 vizualizari

 

azi pofteam ceva dulce
am intrat in bucatarie si am preparat aceasta tarta!

 

INGREDIENTE

4 oua ,20 lg zahar ,17 lg faina ,un borcan cu compot de visine 800gr, 800 ml lapte:, rom, coaja de lamaie, un pachet unt 250 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de visine:

300 ml de compot plus 800 ml lapte se amesteca bine cu 13 lg faina si 16 lg zahar.Se pun la foc si se lasa la fiert mestecand din cand in cand pana se ingroasa,adaugam si pachetul de unt..Apoi se lasa la racit.
Visinile din compot le scoatem samburii.
Separam oualele,batem spuma albusul apoi adaugam 4 lg zahar si galbenusurile,mestecam bine apoi turnam faina cele 4 lg,turnam aluatul obtinut in tava tapetata si punem deasupra visinile.Bagam la cuptor la 180 grade cc 30 min.facem testul cu scobitoarea!
Cand crema este rece adaugam coaja de lamaie si rom.
Insiropam blatul cu un sirop din rom ,zahar si apa.adaugam crema deasupra si apoi daca doriti faceti o glazura din 2 lg de cacao,o lg de unt si 2 lg de apa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu crema de visine 10206
retete culinare - Tarta cu crema de visine 10207

COMENTARII (2)

pana_luminita 1

05.11.2009, 22:23

arata bine

elena1988 1

02.02.2011, 17:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S