Tartă cu dovleac

de sisterskitchen in Prajituri, 1 Noi 2012 | 1376 vizualizari

 

Ne place dovleacul în orice combinatie, chiar si crud.Suntem cu ochii pe el de cum apare in piaţă şi până se termină.Aşadar,în programul de astăzi o delicioasă tartă cu dovleac !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:(8 porţii)
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 125 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • dovleac ras
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu dovleac:

1. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim, sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn. Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .

2. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna. Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze. Formăm o minge de aluat, învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.

3. Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.

4.Coacem aluatul cam 15-20 de minute la 180°C (depinde foarte mult de cuptor–trebuie ca alatul să capete o nuanţă aurie). Este de preferat ca acest tip de aluat să fie copt separat şi după aceea umplut cu fructe,crème etc.

5.După 15 minute scoatem aluatul şi adăugăm dovleacul călit (15 minute la foc mic cu 1 lingură de zahăr şi 1 linguriţă de scorţişoară). Am ras deasupra şi puţin aluat, dar merge şi fără.

6.Dam la cuptor pentru 20 minute la foc mic. Scoatem tarta, o pudrăm cu puţină scortisoară si o lăsăm să se răcească.

 

COMENTARII (17)

lilik 1

03.11.2012, 12:58

super buna

sisterskitchen 1

10.12.2012, 21:52

multumim!

Bucatardinpasiune 1

16.02.2013, 00:41

Ahh, ce-mi mai place dovleacul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S