Tarta cu dovleac

de Dana_Retetegg in Prajituri, 19 Noi 2012 | 2895 vizualizari

 

Tarta aceasta este absolut minunata: aluat fraged, dovleac dulce copt si o aroma delicata de scortisoara. Miroase a sarbatoare!!

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina pt prajituri,
  • 200 g zahar,
  • 450 g faina,
  • 2 oua,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • 1.300 g dovleac copt,
  • zahar pudra,
  • esenta de vanilie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 100 g zahar. Am pus apoi ouale, esenta de vanilie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.  

Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute.  

Am copt dovleacul, apoi l-am desprins cu o lingura de coaja si l-am pus intr-un bol. Am adaugat 100 g zahar si o lingurita scortisoara. L-am pasat putin cu blenderul.    

Am intins aluatul si l-am asezat in forme. Nu e nevoie sa le mai ungeti, pentru ca aluatul are margarina si nu se lipeste.  

Mi-a ramas o bucata de aluat mai mica pe care am intins-o si am taiat-o fasii cu un cutit.  

Peste aluatul din forme am pus umplutura de dovleac, iar deasupra am folosit fasiile de aluat sa 'decorez' putin tartele :)

Le-am pus in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute.  

Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca 10 minute, apoi le-am pudrat cu zahar.  

Este o tarta super buna, foarte frageda, economica si usor de preparat!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu dovleac 189086
retete culinare - Tarta cu dovleac 189087

COMENTARII (52)

Sidy 1

21.11.2012, 07:43

Arata minunat

Bya Ralu 1

21.11.2012, 09:53

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 10:04

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D