Tarta cu dovleac

de merisor in Prajituri, 5 Dec 2012 | 1190 vizualizari

 

Am primit de la mama un dovleac pentru placinta de 2 kg si am facut din el si dulceata si tarta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 pachet margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • un varf lingurita bicarbonat
  • 150 mL apa minerala
  • 150 mL ulei
  • 500 gr faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 750gr dovleac de placinta
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • putina zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Am inceput cu dovleacul pe care l-a curatat(adica Ady) si l-am trecut prin robot. L-am  stropit cu zeama de lamaie si l-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si budinca de vanilie. Am omogenizat bine si am lasat pe foc aproximativ 15 minute pana s-a inmuiat bine. Am dat la rece.

Pentru aluat am frecat margarina cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul si apa minerala, apoi sarea si faina amestecata cu bicarbonatul. Am framantat un aluat nu prea tare pe care l-am lasat la odihnit pentru 10 minute timp in care s-a racit si dovleacul.

Am impartit in doua aluatul, prima parte am intins-o in forma de tarta, peste ea am pus dovleacul, apoi am intins cealalta foma din care am decupat niste cerculete si le-am asezat pe marginea aluatului.

Am copt la 180 grade pentru 40 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu dovleac 192263
retete culinare - Tarta cu dovleac 192264
retete culinare - Tarta cu dovleac 192265
retete culinare - Tarta cu dovleac 192266
retete culinare - Tarta cu dovleac 192267
retete culinare - Tarta cu dovleac 192268
retete culinare - Tarta cu dovleac 192269
retete culinare - Tarta cu dovleac 192270
retete culinare - Tarta cu dovleac 192271
retete culinare - Tarta cu dovleac 192272

COMENTARII (42)

antohya 1

06.12.2012, 16:51

La socri mei la Olt se fac prajituri cu dovleci de tot felul nu numai din cei speciali

Rux 1

06.12.2012, 22:00

Ce tarta minunata!

merisor 1

06.12.2012, 22:14

Ruxy, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55