Tarta cu dovleac si nuci pecan

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 6 Noi 2013 | 1425 vizualizari

 

Toamna s-a instalat deja comoda in vietilor noastre, mandra sa ne ofere din bogatiile ei, fructe si legume de sezon. Dovleacul, merele crocante, perele, strugurii si cartofii dulci imi plac cel mai mult din paleta colorata de arome tomnatice.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat pentru tava de 24 cm: 
  • 275 grame faina alba; 
  • 1/2 lingurita sare de mare; 
  • 60 ml apa (lasata in frigider pentru 5 minute); 
  • 1/4 lingurita ienibahar macinat; 
  • 1/4 lingurita ghimbir praf; 
  • 140 grame unt rece (80% grasime) taiat cubulete; 
  • 1 lingurita de miere.
  • Ingrediente umplutura: 
  • 230 grame dovleac copt (pireu); 
  • 2 -3 oua; 
  • 65 ml iaurt grecesc;
  • 1 praf nucsoara; 
  • 1 praf ienibahar;
  • 1 praf ghimbir; 
  • 100 grame nuci pecan; 
  • 50 grame fistic crud; 
  • 135 grame zahar brun sau miere; 
  • un praf de sare; 
  • 40 grame unt; 
  • 2 lingurite extract de vanilie;
  • 1 picatura esenta de bergamota (optional) sau coaja de lamaie;
  • sos de caramel (optional).
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac si nuci pecan:

Mod de pregatire aluat:

1. Intr-un bol mare se amesteca faina si sarea. 

2. Se adauga untul si se faramiteaza intre degete impreuna cu faina. 

3. Se adauga mierea, apa rece si se framanta din nou cu mana timp de 4-5 minute. 

4. Se formeaza o bila si se pastreaza in folie alimentara de plastic pentru 30-35 de minute, la frigider.

5. Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, se scoate din frigider si pe o suprafata presarata cu faina, se intinde cu sucitorul, preferabil intr-o forma rotunda. Diametrul aluatului sa depaseasca diametrul tavii cu minim 5 cm.

6. Se aduna pe sucitor si se aseaza peste tava, modeland aluatul dupa forma tavii. Surplusul de aluat se indeparteaza cu un cutit. 

7. Aluatul se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite.

8. Se pastreaza la frigider pentru inca 15 minute, se decupeaza o hartie de copt de 29 cms si se aseaza peste aluat, presarat cu cateva boabe de fasole.

9. Se introduce la cuptor incalzit la 190 de grade pentru 15 de minute.

10. Se indeparteaza hartia de copt si boabele de fasole si se mai lasa la copt pentru inca 5-6 minute. Se lasa la racit. Intre timp se pregateste umplutura.

Mod de pregatire umplutura:

1. Nucile si fisticul se prajesc la cuptor (200 grade, 5-7 minute) intr-o tava cu hartie de copt.
2. Se amesteca pireul de dovleac, zaharul si condimentele adaugand treptat cate un ou si un praf de sare.

3. Se adauga unt moale, iaurt, extract de vanilie, se amesteca si la final se adauga (optional) o picatura de esenta de bergamota.
4. Se toarna compozitia peste tarta si deasupra se presara cu nuci pecan si fistic.
5. Se reintroduce la cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 35 de minute.
6. Se consuma cu sos de caramel (optional), homemade sau gata preparat din comert.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu dovleac si nuci pecan 275779
retete culinare - Tarta cu dovleac si nuci pecan 275780
retete culinare - Tarta cu dovleac si nuci pecan 275781
retete culinare - Tarta cu dovleac si nuci pecan 275782

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

07.11.2013, 08:15

Superba!

diana_k 1

07.11.2013, 13:22

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

07.11.2013, 16:40

Multumesc tare mult fetele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!