Tarta cu dovlecei

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2012 | 2296 vizualizari

 

Am profitat de legumele proaspete pe care inca le mai gasim in piata si am facut o tarta colorata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 160 g unt
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 60 g cartofi
  • 400 g dovlecei
  • 5 rosii
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • cimbru
  • sare, piper
  • nucsoara
  • 100 g branza sau cascaval (eu am folosit branza framantata)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Pentru aluat amestecam faina cu oul si untul rece si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp fierbem cartofii iar apoi ii scurgem de apa, ii curatam si ii taiem felii. Curatam dovleceii si ii taiem felii. Taiem si rosiile felii. Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava unsa cu unt. Ridicam aluatul si pe marginea tavii.

Asezam legumele in tava.

Mixam ouale si le amestecam cu smantana, laptele, cimbru, nucsoara, sare si piper. Turnam amestecul peste legume iar deasupra presaram branza sau cascavalul ras. Dam la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca iar apoi putem portiona.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu dovlecei-0
Tarta cu dovlecei-1
Tarta cu dovlecei-2
Tarta cu dovlecei-3

COMENTARII (24)

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

16.10.2012, 21:28

Pofff ce pofta mi-ai facut!!!

La Ancuta

La Ancuta 1

17.10.2012, 08:16

Va multumesc mult dragelor

La Ancuta

La Ancuta 1

17.10.2012, 08:17

Dia, asa faci doua lucruri in acelasi timp

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!