Tarta cu dovlecei

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2012 | 4891 vizualizari

 

Am profitat de legumele proaspete pe care inca le mai gasim in piata si am facut o tarta colorata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 160 g unt
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 60 g cartofi
  • 400 g dovlecei
  • 5 rosii
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • cimbru
  • sare, piper
  • nucsoara
  • 100 g branza sau cascaval (eu am folosit branza framantata)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Pentru aluat amestecam faina cu oul si untul rece si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp fierbem cartofii iar apoi ii scurgem de apa, ii curatam si ii taiem felii. Curatam dovleceii si ii taiem felii. Taiem si rosiile felii. Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava unsa cu unt. Ridicam aluatul si pe marginea tavii.

Asezam legumele in tava.

Mixam ouale si le amestecam cu smantana, laptele, cimbru, nucsoara, sare si piper. Turnam amestecul peste legume iar deasupra presaram branza sau cascavalul ras. Dam la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca iar apoi putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

BuburuzaBubu 1

16.10.2012, 21:28

Pofff ce pofta mi-ai facut!!!

La Ancuta 1

17.10.2012, 08:16

Va multumesc mult dragelor

La Ancuta 1

17.10.2012, 08:17

Dia, asa faci doua lucruri in acelasi timp

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu dovlecei si sunca presata