Tarta cu dovlecei

de cocuta2607 in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2014 | 586 vizualizari

 

Tarta cu dovlecei si sunculita afumata

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • – 225 gr. faina
  • – 1 ou
  • – 100 gr unt
  • – 1 varf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • – 500 gr. dovlecei
  • – 200 gr. sana
  • – 300 gr. sunculita
  • – 2 oua
  • – 1 ardei capia
  • – condimente
  • – 150 gr cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Se face aluatul fraged si se lasa la frigider cca 30 minute. Dovleceii se taie rondele, se pun pe foc si apoi se adauga ardeiul tocat marunt si sunculita. Se lasa sa scada tot lichidul, apoi se iau de pe foc si se lasa la racit.

Se bat ouale impreuna cu cascavalul ras, se adauga si sana, apoi se toarna peste dovlecei. Se adauga si condimentele, se amesteca bine si se lasa putin la frigider.

Intre timp se intinde o foaie din aluatul fraged, se pune in forma de tarta, se inteapa putin si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate, se pune umplutura si se mai lasa in cuptor cca 30 minute.

Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se taie si se serveste rece.

La aceasta reteta se poate folosi carne de pui sau altceva, dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu dovlecei-0
Tarta cu dovlecei-1

COMENTARII (6)

cocuta2607

cocuta2607 1

11.09.2014, 10:27

Draga Andreea, aluatul se face asa: se amesteca toate ingredientele pentru aluat pana se obtine un aluat nu foarte tare, dar care nu se lipeste de maini; se framanta cca 10 minute

cocuta2607

cocuta2607 1

11.09.2014, 10:28

Multumesc pentru aprecieri!

Adele

Adele 1

14.09.2014, 13:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!