Tarta cu dovlecei si branza sarata

de anaiss in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2011 | 7831 vizualizari

 

O tarta minunata si ca gust si ca aspect. Eu am invatat sa o pregatesc cu multi ani in urma (aveam vreo 10 ani) de la matusa mea. Zilele trecute mi-am amintit de ea si m-am hotarat sa o fac.

 

INGREDIENTE

Blat :  

  • 120 g unt
  • 150 g faina
  • 1 lingura sare
  • 1 galbenus

Umplutura

  • 3 dovlecei potriviti
  • 1 ceapa
  • 250 g branza sarata sau telemea piper

Gratin

  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 rosie  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si branza sarata:

Pregatim blatul:

 Intr-un castron se framanta untul cu faina, sarea si galbenusul pana se formeaza un aluat (nu trebuie framantat mult, doar cat sa se incorporeze toate).

Se formeaza o bila si se baga la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Se  curata dovleceii si se taie bastonase.

Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei, apoi adaugam dovleceii si se lasa pana se inmoaie acestia si scade cat de cat zeama lasata .

Cand s-au inmuiat bine, se stinge focul, se adauga branza si piperul si se amesteca bine.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina tava.

Se scoate aluatul de la frigider, se intinde cu sucitorul o foaie si se aseaza in tava, astfel incat si marginile tavii sa fie acoperite de aluat pana sus. Se lipeste bine aluatul de marginile tavii.

Se bat  cele 2 oua cu cele 2 linguri de smantana.

Se pune umplutura de dovlecei in tava, iar deasupra se toarna amestecul din oua si smantana si se orneaza cu felii subtiri de rosii.

Se da la cuptor pana cand marginile de aluat se rumenesc. Aproximativ 20- 25 de minute.

 

 

 

COMENTARII (15)

anaiss 1

30.07.2011, 10:39

Multumesc frumos!!! si bine v-am gasit.
Sper sa va incant cu mult mai multe retete!
Va pup!!!

aziz 1

30.07.2011, 13:04

Bun venit in gashca noastra vesela!!!delicioasa mancarica

adry88 1

04.08.2011, 17:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D