Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata

de merisor in Mancaruri de post, 23 Mar 2016 | 1329 vizualizari

 

Această tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și mic dejun, alături de un ceai bun.


 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 g pastă de roșii cu ardei
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml apă minerală
  • 400 g faină
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf cuțit, bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 1 dovlecel
  • 1 roșie mare
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un praf ghimbir
  • un praf piper
  • ketchup pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata:

Pentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și  le amestecăm energic, pentru a se desface bicarbonatul în aciditatea apei minerale, la fel și praful de copt.

Adaugăm apoi, treptat, făina și frămantăm un aluat nu foarte vârtos, atât cât să nu se lipească de mâini.

Imbrăcăm cu acest aluat pereții interiori ai unei forme de copt pentru tarta, pe care o tapetăm în prealabil cu hârtie de copt, apoi ințepăm aluatul cu furculița din loc in loc.

Am optat pentru a tapeta forma de tartă cu hârtie de copt, ca să-mi fie ușor să scot tarta după coacere.

Taiem dovlecelul și roșia în rondele subțiri și le așezăm alternativ peste aluatul din tavă.

Dăm tarta la cuptor pentru 40-45 minute, la 180 de grade.

Intre timp, preparăm ceapa caramelizată.

Punem puțin ulei la încins, apoi adăugăm ceapa tăiată în fâșii și o amestecăm intens.

Când devine sticloasă, adăugăm zaharul și amestecăm până acesta se topește, apoi adaugăm oțetul balsamic.

Stingem focul și presaram puțina sare peste ceapa.

Servim tarta caldă, cu ceapa caramelizată pe deasupra si ketchup.

Sper să vă placă reteta mea de tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată și să vă fie de folos!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata 434843
retete culinare - Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata 434844
retete culinare - Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata 434845
retete culinare - Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata 434846
retete culinare - Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata 434847
retete culinare - Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata 434849
retete culinare - Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata 434850
retete culinare - Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata 434852
retete culinare - Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata 434853

COMENTARII (29)

Sylvia 1

25.03.2016, 11:25

arata superb Meri ca tot ce gatesti tu

Geanina87 1

25.03.2016, 12:21

Andra_Constantinescu 1

26.03.2016, 14:13

E minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S