Tarta cu dulceata de capsuni

de alba_zori in Prajituri, 14 Apr 2012 | 2226 vizualizari

 

Am vrut si eu sa am pentru micul dejun o prajiturica la un capuccino bun si iata rezultatul,o combinatie dulce,am avut la congelator ceva caspuni ramasi de la alte torturi si m-am gandit sa fac o dulceata,a iesit sensationala! sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru tarta:
  • un ou proaspat.
  • 100 gr zahar pudra.
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • esenta de vanilie sau o pastaie.
  • doua linguri de limoncello.
  • 250 gr faina cernuta.
  • o lingurita de praf de copt.
  • 50 ml ulei.
  • Pentru dulceata de caspuni:
  • 500 gr caspuni congelati.
  • 150 gr zahar.
  • o lingura de suc de lamaie stors.
  • gelatina un pliculet.
  • doua linguri de limoncello.
  • Pentru crema patisera:
  • 500 ml lapte de orice fel.
  • 3 galbenusuri.
  • coaja de la lamaie rasa.
  • pastaie de vanilie sau esenta.
  • 100 gr zahar.
  • 50 gr amidon.
  • 200 ml frisca pt batut(sau meringa).
  • (12 gr foi de gelatina daca adaugam cateva linguri de limoncello si meringa,pentru frisca nu e cazul.)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dulceata de capsuni:

Pregatim tarta in cateva minute,amestecand oul cu zaharul pudra pana devine spumoasa,adaugam si coaja de lamaie,vanilia,limoncello,apoi faina cernuta cu praful de copt si uleiul,lucram putin cu mana pana se omogenizeaza si devine o minge,o invelim in folie alimentara si lasam la odihnit la frigider cel putin 30 minute.Apoi o intindem cu lemnul si tapetam o forma de tort,intindem bine si formam si bordul bine,facem cateva gauri cu furculita ca sa nu se umfle tare apoi bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade 15 minute cu hartie de copt cu orez deasupra,dupa cele 15 minute luam hartia jos si lasam alte 5 sau minute.facem testul cu scobitoarea daca vrem.Lasam la racit.

Pregatim si dulceata:curatam caspunii de frunze,ii spalam bine si ii taiem cubulete,scurgem de apa care o lasa in plus care o vom folosi pt gelatina separat,punem caspunii intr-o craticioara cu zaharul  si sucul de lamaie si limoncello la fiert pana face spuma de cateva ori si se vede ca se lasa,intre timp pregatim si gelatina din pliculet dupa instructiuni,folosim apa care au lasat-o caspunii si dizolvam praful de gelatina cu 2 linguri de zahar,cand vedem ca se ingroasa gelatina o adaugam la capsuni,invartim bine cu facaletul pana vedem ca prinde consistenta,apoi lasam la racit,se fac c-am doua borcane.

Pregatim si crema:

Punem pe foc laptele cu esenta de vanilie,intr-un bol mixam galbenusurile cu 100 gr zahar si apoi adaugam coaja de lamaie,apoi amidonul,cand fierbe laptele adaugam la compozitia de galbenusuri cu polonicul putin cate putin amestecand bine,apoi turnam tot inapoi si lasam pe foc pana se ingroasa,apoi lasam la racit intr-un bol acoperit cu folie transparenta la contact,din cand in cand invartim ca sa se raceasca mai repede,apoi batem si frisca bine si o adaugam la crema patisera rece,daca dorim si limoncello mai mult adaugam si foi de gelatina inmuiate in apa si amestecam cat e calda crema patisera si atfel devine mousse.

Decoram dupa placere:Tarta,dulceata,frisca,crema patisera si dulceata.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructe proaspete mai bine,eu am vrut sa incerc dulceata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu dulceata de capsuni 157991
retete culinare - Tarta cu dulceata de capsuni 157997
retete culinare - Tarta cu dulceata de capsuni 157998
retete culinare - Tarta cu dulceata de capsuni 157999
retete culinare - Tarta cu dulceata de capsuni 158000

COMENTARII (11)

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:03

Sarbatori Fericite!

Rux 1

20.04.2012, 12:59

Vai ce bunatate! Vad ca si tu iubesti capsunile...ma bucur

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:23

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D