Tartă cu frişcă şi fructe

de Dana_Retetegg in Prajituri, 25 Iun 2011 | 1288 vizualizari

 

O tarta delicioasa, de vara!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 100 gr unt,
  • 5 linguri de zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 ou,
  • 50 ml lapte,
  • 50 ml apa minerala,
  • faina.

Pt umplutura:

  • frisca,
  • piersici,
  • banane,
  • capsuni.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu frişcă şi fructe:

Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul.

Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou.

Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat faina.

La inceput am amestecat cu o furculita, iar cand amestecul s-a ingrosat am inceput sa omogenizez bine aluatul cu mana.

Trebuie ca la final sa obtinem un aluat consistent, tare.

L-am lasat la frigider 40 de minute, apoi l-am intins si le-am pus in tava.

L-am intepat cu o furculita din loc in loc si l-am lasat la foc potrivit 25 - 30 de minute.

Am lasat tarta sa se raceasca, apoi am umplut-o cu frisca, felii de piersica, banana si capsuni.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tartă cu frişcă şi fructe-0
Tartă cu frişcă şi fructe-1
Tartă cu frişcă şi fructe-2
Tartă cu frişcă şi fructe-3
Tartă cu frişcă şi fructe-4
Tartă cu frişcă şi fructe-5
Tartă cu frişcă şi fructe-6

COMENTARII (21)

Dana_Retetegg 1

30.06.2011, 14:49

Multu Ruxy

Dana_Retetegg 1

30.06.2011, 14:49

Merci Eduard!

Lau 1

02.07.2011, 23:08

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41